Bloemmanden aan lantaarnpalen in 2019 en volgende jaren

16-08-2018

Aan College van Burgemeester en Wethouders 

 

Geacht College,

 

Vandaag hebben wij in het NHD gelezen dat de hangende bloemmanden mogelijk in 2019 niet terug keren.

 

Na jarenlange inspanningen zijn uiteindelijk de hangende bloemmanden aan de lantaarnpalen in de binnenstad, Hof van Hoorn en toegangswegen tot de stad opgehangen.

 

Wij vinden de hangende bloemmanden een aanwinst voor de stad. Veel inwoners en bezoekers van de stad waarderen de bloemmanden. Daarom willen wij in 2019 en volgende jaren de bloemmanden behouden.

 

Fractie Tonnaer vindt het ophangen van de bloemmanden een groot succes en pleit er daarom voor in nog meer straten de bloemmanden op te hangen.

 

De totale kosten voor het ophangen, verwijderen en onderhoud van de bloemmanden zijn € 35.000,-. Deze worden voor 2/3 door de gemeente en voor 1/3 door de Ondernemers Stad Hoorn betaald.

 

De kosten voor het ophangen in 2018 betrof een incidentele uitgave. Wij willen u verzoeken de incidentele kosten structureel te maken door deze op te nemen in de begroting 2019 en volgende jaren.

 

Omdat de ondernemers zeer tevreden zijn met het ophangen van de bloemmanden hebben wij er veel vertrouwen in dat de ondernemers een financiële bijdrage voor het ophangen en onderhoud van de bloemmanden blijft leveren. Mogelijk kan de opbrengst reclamebelasting hiervoor worden ingezet.

 

Het organiseren door OSH van een fotowedstrijd van de hangende bloemmanden vinden wij een leuk idee.

 

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer

 

Roger Tonnaer,

Fractie Tonnaer logo Fractie Tonnaer logo

Reacties
Reactie: (Aäron)
16-8-2018, 20:09
Als een bankje met 2 bloembakken weg moet van de stoep, en deze palen mogen wel... waarom mag je als je direct aan de straat woont niet klein beetje pakken voor opfleuren straat, terwijl enkele meters verder de stoep totaal weg is door oude monument door doorlopend was het niet, meten met 2 maten?