Gemeente krijgt in 2008 of 2009 eindelijk bioscoop en dansgelegenheid

Hoorn ondertekent ontwikkelingsovereenkomst Vrijetijdspark De Blauwe Berg

Vrijdag heeft de gemeente Hoorn met de marktpartij Hermans Onroerend Goed (HOG) de ontwikkelingsovereenkomst voor Vrijetijdspark De Blauwe Berg getekend. De tweede marktpartij BAM Utiliteitsbouw kon wegens ziekte niet bij de ondertekening aanwezig zijn. In het gebied de Blauwe Berg gaan de marktpartijen een vrijetijdspark creëren met onder meer een bioscoop, een dansgelegenheid, een waterrijk park, een geluidswal, woningen en eventueel een hotel.

Ook de in aanbouw zijnde kunstijsbaan is in dit vrijetijdspark gelegen. HOG/BAM zal starten met de aanleg van de rotonde en de weg die de kunstijsbaan moet ontsluiten. Deze voorzieningen moeten binnen twee jaar gereed zijn. Vooruitlopend op de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan moeten versnelde procedures het mogelijk maken om in 2008/2009 de bioscoop en dansgelegenheid gereed te hebben.

Uitgangspunt van de overeenkomst tussen de gemeente en HOG/BAM is dat de ontwikkeling van het vrijetijdspark de gemeente zo min mogelijk geld kost. De gemeente verkoopt de gronden en de marktpartijen realiseren de bioscoop, de dansgelegenheid, het hotel en de woningen. Met de opbrengst worden de aanleg van het park, de weg, de rotonde en de parkeerterreinen gefinancierd.