Nationale Hulpverlenersdag in voorbereiding

28-08-2018

Stichting HulpverlenersRespect organiseert 30 september a.s. wederom de Nationale Hulpverlenersdag en dat belooft een nog groter spektakel te worden dan de eerste 4 edities. Dit keer zal het evenement plaatsvinden op het terrein bij de Fa. Ooms op Schelphoek 4 in Hoorn. Er is een goede samenwerking tot stand gekomen met Marina Kaap Hoorn, Oranje Buiten en Volt.

Deze editie krijgt de Nationale Hulpverlenersdag hoog bezoek (wie dit is, zal binnenkort bekend worden gemaakt).

We zijn alweer een tijd bezig met de voorbereidingen, zo vertelt Frans van Luit: ”Het vraagt veel organisatie om deze dag in elkaar te zetten. We doen dit met een team van ongeveer 25 vrijwilligers.”

Er komen veel hulpverlenende organisaties, van helikopters tot grote landvoertuigen, van de hondenbrigade tot het Rode Kruis. De teller staat momenteel op een kleine 60 deelnemers. Het thema van deze dag is: Respect is bewondering, ter land, ter zee en in de lucht!

De doelstelling van Stichting HulpverlenersRespect is om het respect voor hulpverleners te vergroten. Dit doen ze door tijdens de Nationale Hulpverlenersdag waardering en respect te tonen voor het werk van de hulpverlener en de burger bewust te maken van de moeilijke taak die hulpverleners hebben.

Tijdens de interactieve Nationale Hulpverlenersdag geven diverse hulpverlenende instanties demonstraties en voorlichting om zo te laten zien hoe zij te werk gaan. Soms kunnen bezoekers dit ook zelf ervaren.

NATIONALE HULPVERLENERSDAG

Stichting HulpverlenersRespect hoopt dat, door de organisatie en realisatie van dit evenement, zij bijdragen om het respect voor hulpverleners te vergroten. Elke Nederlander zou (weer) moeten beseffen dat we dankbaar mogen zijn dat er professionele, passionele en enthousiaste hulpverleners zijn die hun beroep dag en nacht uitoefenen om ons in al dan niet levensbedreigende situaties te helpen.

DOELSTELLINGEN

- Vergroten respect voor hulpverleners door het organiseren van de  Nationale Hulpverlenersdag. 

- Hulpverleners extra in het zonnetje zetten.

- Voorlichting geven op scholen (basis- en middelbaar onderwijs).

- Verkleinen van de afstand tussen hulpverlener en burger.

- Informeren van burgers over de taken en werkzaamheden van hulpverlenende instanties.

De Stichting HulpverlenersRespect houdt u op de hoogte via de media. Onder andere via Facebookpagina https://www.facebook.com/StichtingHulpverlenersrespectnl (https://www.facebook.com/StichtingHulpverlenersrespectnl)

Logo Nationale Hulpverlenersdag Logo Nationale Hulpverlenersdag