Begin Open Monumentendag op de Roode Steen

30-08-2018

Het plein Roode Steen is op Zaterdag 8 september het centrum van Open Monumentendag Hoorn. De vrijwilligers van de Stichting Open Monumentendag Hoorn verwelkomen u er met informatie en tips over alle monumenten en activiteiten.

 

Open Monumentendag is al sinds 1983 een bekend en goed bezocht erfgoedevenement in Hoorn. Dit jaar is er voor het eerst een informatiemarkt op de Roode Steen..

 

De perfecte start
Op de informatiemarkt kunt u, zolang de voorraad strekt, het geheel vernieuwde programmaboekje krijgen, met daarin alle informatie, artikelen, prachtige foto’s en verhalen over de monumenten. Het is de perfectestart van uw reis door Hoorn.

 

Blijf even hangen en breng een bezoek aan de boekenmarkt van Vereniging Oud Hoorn, luister naar muziek van de Hoornse band The Nightwatch of kijk naar de theatervoorstelling over Hendrick de Keyser, Liorne en de moeder van één van de scheepsjongens van Bontekoe. Speciaal voor kinderen is er een schilderworkshop, aangeboden door de medewerkers van Stichting Archeologie West-Friesland.

Op de reuzenkaart van Stichting MOOI Noord-Holland loopt u in één minuut van Hoorn naar Enkhuizen en vindt u wellicht uw eigen woning terug.

 

Gratis en voor iedereen

Zoals gebruikelijk, zijn alle activiteiten gratis, want Open Monumentendag is mogelijk dankzij de steun van onze sponsoren en de inzet van vele vrijwilligers.

Stichting Open Monumentendag Hoorn ontvangt u graag tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september op de Roode Steen.

We zijn tussen 10:30 en 17:00 uur aanwezig.

Open Monumenten Open Monumenten
Roode Steen Hoorn Roode Steen Hoorn