Burgemeester Jan Nieuwenburg veroordeelt spandoekactie bij Maria school

04-09-2018

Op spandoeken die aan de voorgevel van de Maria school waren opgehangen stonden teksten als ”Uw kind naar jihadmoskee?”, ”Ouders kom in actie” en ”Stop schooluitje moskee”.

In de lesstof van de Maria school is een bezoek aan de moskee in de Vredehofstraat opgenomen. In februari van dit jaar berichtte dagblad ’De Telegraaf’ dat in die moskee een jihadpreek zou zijn uitgesproken. Onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van de gemeente Hoorn wees uit dat er sprake was van een foutieve interpretatie. De conclusie van het onderzoek was dat er geen sprake was van een jihadpreek.

Desgevraagd laat een woordvoerder van burgemeester Jan Nieuwenburg weten dat er niets klopt van de tekst op de spandoeken. ”Er is geen sprake geweest van een jihadpreek; deze moskee staat midden in de Hoornse samenleving. Dat zij de deuren wagenwijd openzetten, draagt alleen maar bij aan wederzijds begrip en het goede gesprek over geloof in onze samenleving.” En verder ”dat scholen kinderen kennis laten maken met verschillende geloven, in de klas, of tijdens een bezoek aan een geloofshuis, is juist heel goed voor hun algemene ontwikkeling”.

Maria school Maria school

Reacties
Reactie: (Jan van Leek)
12-9-2018, 11:22
Mee eens René. Deze spandoekactie is afkomstig en gesteund door een kleine groep extreem rechts figuren. Stemmingmakerij. Het moskeebezoek blijkt overigens een initiatief te zijn van de schoolkinderen zelf. Niks mis met een kennismaking in een moskee.

Reactie: (René Veerkamp)
6-9-2018, 13:54
Er wordt gereageerd als de bekende spreekwoordelijke rode lap welke een stier wordt voorgehouden. Voor mij is bezoek en uitleg aan een moskee net zo logisch als langsgaan in een PKN of RK kerk om begrip te krijgen over hoe anderen denken in de maatschappij. In mijn jeugd heette dat maatschappijleer.

Reactie: (V/ d Eijk)
6-9-2018, 13:48
Nog even wachten en wij moeten met zn allen ook naar de moskee want dat is hun doelstelling. Onderdrukken van de vrouwen daar begint het al aardig op te lijken. Zoniet dan moeten wij maar het land uit , Blok heeft gelijk dat deze Culturen niet passen in ONZE westerse beschaving.