George Baker en Andere Tijden

07-09-2018

 

De uitzending van het tv programma ‘Andere Tijden’ van zaterdag 15 september gaat deze keer over de Italianen in Hoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Het waren krijgsgevangenen van de Duitsers die onder meer de paarden verzorgden. Zij verbleven eerst in Hoorn en zijn later in Grosthuizen ondergebracht. Hoornse meisjes kwamen met hen in contact en een deel kreeg een min of meer vaste relatie. Enkelen zijn na de oorlog gehuwd, anderen hebben ongehuwd een kind gekregen. Een van die meisjes was de moeder van George Baker, die als Hans Bouwens ter wereld is gekomen.

 

‘Andere Tijden’ is op zoek gegaan naar het verleden van George Baker en verhalen over de Italianen. Vooruitlopend op de uitzending van zaterdag 15 september wordt deze op woensdagavond 12 september in Hoorn vertoond en wel in de Kerkmeijerzaal van het Pakhuis van Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22.

 

George zal zelf aanwezig zijn evenals andere Horinezen die het allemaal hebben meegemaakt, Er is ook tijd voor een praatje met hem en de makers van dit programma, Marcel Goethart en Hannah Dogger.

U bent van harte welkom. Vanaf 19.30 is de zaal open, de aanvang is 20 uur. De ruimte is beperkt.

Voor informatie secretaris Vereniging Oud Hoorn, Rita Lodde-Tolenaar secretaris@oudhoorn.nl (mailto:secretaris@oudhoorn.nl)

 

Andere Tijden Andere Tijden
George Baker George Baker
Oud Hoorn logo Oud Hoorn logo