Beantwoording vragen over veiligheidssituatie tijdens Kareltrans-tour

14-09-2018

Beantwoording vragen die zijn gesteld door Fractie Tonnaer en De Realistische Partij.


Geachte heren,

U heeft enkele artikel 36 vragen gesteld over de Kareltrans-tour. Hieronder de beantwoording van de vragen.

1. Deelt u (na het zien van de beelden) onze mening dat er in potentie een gevaarlijke situatie voor publiek kon ontstaan tijdens deze tour, danwel al was ontstaan?

Antwoord. Ja, na het zien van de beelden komen wij tot dezelfde conclusie.

2. Bent u van plan de beelden verder te laten bestuderen door politie?

Antwoord. De politie heeft de beelden bekeken en is ook van mening dat dit gevaarlijke situaties had kunnen opleveren.

3. Bent u van plan de organisatie danwel de bestuurders van diverse voertuigen verantwoordelijk te stellen en eventuele schade te verhalen?

Antwoord. De organisator zal door ons worden uitgenodigd voor een gesprek waarin duidelijk zal worden gemaakt dat dit soort activiteiten niet meer mogen plaatsvinden. Verder zal de organisator door ons worden aangeschreven voor het organiseren van een evenement zonder vergunning. Bij herhaling zal hij een boete van 10.000 euro moeten betalen. Daarnaast onderzoekt de politie de mogelijkheid om bepaalde bestuurders te bekeuren.

4. Bent u voornemens een vergunningseis in de toekomst wel te stellen alvorens dit evenement doorgang kan vinden en middels deze vergunning meer veiligheid voor publiek te waarborgen?

Antwoord. Het driften en spinnen van auto’s op de openbare weg vinden wij ongewenst. Hier zal geen vergunning voor worden verleend. Wij vinden het organiseren van een autotour met speciale auto’s, waarbij de openbare weg op een normale manier wordt gebruikt, een leuke activiteit. Maar daar lijkt het evenement zich niet uitsluitend op te richten.

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Hoorn

de secretaris

de burgemeester

Gemeente Hoorn logo Gemeente Hoorn logo
Fractie Tonnaer logo Fractie Tonnaer logo
De Realistische Partij De Realistische Partij