Expo bronzen beelden Hanneke Emens in Bijbelse Tuin

17-09-2018

De Hoornse kunstenares Hanneke Emens exposeert bronzen beelden op 29 en 30 september in de Bijbelse Tuin van het Foreestenhuis in Hoorn in verband met het twintigjarig bestaan van de tuin.

 

De bronzen sculpturen van Hanneke ademen een abstracte en ruimtelijke sfeer. De kunstenares creëert haar bronzen met (rest-) materialen die zij tegenkomt op zoektochten en wat op haar afkomt. Ze combineert met gladde en ruwe structuren, vormen, lijnen een bijzonder kleurenpatina.

 

De Bijbelse Tuin is te bereiken via de poort in de Schoolsteeg.

Openingstijden van 11 tot 17 uur.

 

Hanneke heeft in de Schoolsteeg al jaren haar bekende atelier en winkel waar zij hoeden en beschilderde kleding maakt, op kleur en op maat. Niet alleen voor de consument, maar ook voor theater en musea. Zo werd in het Van Gogh Museum in Amsterdam een toneelvoorstelling opgevoerd aan de hand van een beroemd schilderij, waarvoor Hanneke de kleding maakte.

 

Eerdere Exposities:
Vanaf 1990: Hoedenexpositie bij Neeltje Twiss; ‘Arts, antiques & interiors’ in Den Haag, Hoeden en beschilderde kleding bij galerie Yantar in Edam.

Vanaf 2000: Bronzen, groepsexposities Noorderkerk Hoorn, bronzen, hoeden en beschilderde kleding op kunst- en antiekbeurs ‘Artlante’. Bronzen bij ‘De Dromerij’ in Kaatsheuvel.

2004: Bronzen, solo expositie in Sfeerboerderij Jan Cees Lont in Nieuwe Niedorp. Bronzen, solo expositie galerie Oost 99 in Hoorn. 2005: Bronzen, hoeden en beschilderde kleding in het stadhuis van Enkhuizen (solo expo). Shows en exposities bij galerie Marten Randa.

2016: Weefhuis Zaandijk.

 

Met vriendelijke groet,

Hanneke Emens

Schoolsteeg 5, 2516 CE Hoorn

Telefoon: 06-55875320

image1 image1