Kracht on Tour en Pak je kansen dag bieden kansen op de arbeidsmarkt

Pak je kans, want je toekomst begint nu!

Maandag 8 oktober staat schouwburg Het Park in Hoorn in het teken van je kansen pakken op weg naar een nieuwe (loop)baan! In de ochtend kunnen Westfriese vrouwen inspiratie opdoen, workshops volgen en potentiële werkgevers ontmoeten bij Kracht on Tour.

In de middag kunnen alle cliënten van WerkSaam Westfriesland en UWV naar de Pak je Kansen-dag. Daar krijgen deelnemers praktische informatie en vaardigheden aangereikt, zodat ze klaar zijn voor een eerste ontmoeting met een werkgever. Die kunnen zij direct toepassen tijdens de Kom binnen bij Bedrijven-dagen op 12 en 13 oktober. Beide bijeenkomsten zijn gratis! Aanmelden voor Kracht on Tour kan op krachtontournhn.nl (http://krachtontournhn.nl), aanmelden voor de Pak je Kansen-dag kan via www.werksaamwf.nl/pakjekansendag (http://www.werksaamwf.nl/pakjekansendag).

Kracht on Tour Hoorn

Ben je vrouw, woon je in West-Friesland en wil je leren, leren en werken, een (nieuwe) baan of loopbaan? Wil je in contact komen met andere vrouwen en met organisaties die je verder kunnen helpen? Kom dan naar Kracht on Tour Hoorn op maandag 8 oktober, een gratis evenement voor vrouwen die stappen willen zetten om financieel onafhankelijk te worden. Aanmelden? Dat kan op www.krachtontournhn.nl (http://www.krachtontournhn.nl).

Wat kan Kracht on Tour voor jou betekenen?

Onder het motto ‘Pak je kans: je toekomst begint nu!’, helpt de Kracht on Tour-bijeenkomst in Hoorn jou financieel onafhankelijk te worden. Want de arbeidsmarkt biedt nu alle kansen om je carrière te starten of je te ontwikkelen naar een volgende stap in je leven.

Wil je bijvoorbeeld een boost om je eigen onderneming te starten, heb je nog net even dat zetje nodig om tóch voor die ene baan te gaan, wil je af van je onzekerheden of heb je gewoon hulp nodig om jezelf goed te presenteren? Dat vind je bij Kracht on Tour op 8 oktober.

Vacatures en workshops

Ervaren trainers geven workshops die jou een zetje kunnen geven om stappen te zetten richting de arbeidsmarkt. Ook kun je kennismaken met bedrijven die onder andere vacatures of leer-werktrajecten aanbieden. Meld je dus direct aan! Ben je verhinderd op 8 oktober? Kom dan naar Kracht on Tour in Alkmaar op 8 november of in Schagen op 22 november.

Kracht on Tour Hoorn | 8 oktober

Schouwburg Het Park

Westerdijk 4

1621 LE Hoorn

Programma Kracht on Tour

8.30 uur Inloop

9.30 uur Aftrap Kracht on Tour

10.15 uur Pauze

10.35 uur Workshop

11.45 uur Gezamenlijke afsluiting

13.00 uur Einde Kracht on Tour

Pak je Kansen Dag

Op 12 en 13 oktober 2018 ontmoeten inwoners, bedrijven, en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dag (KBBBD). Dit is een initiatief van de Westfriese gemeenten in het kader van de Regionale Economische Agenda (REA). Het doel van de KBBBD is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren. Meer dan 50 Westfriese bedrijven stellen hun deuren open voor potentiele werknemers, buurtbewoners en andere belangstellenden. Inschrijven voor bezoekers is nu mogelijk via www.kbbbd.nl (http://www.kbbbd.nl).

Voorafgaand aan de Kom Binnen bij Bedrijven Dag van 12 en 13 oktober organiseert WerkSaam Westfriesland voor cliënten van WerkSaam Westfriesland en het UWV op maandag 8 oktober 2018 de Pak je Kansen-dag.

Deze bijeenkomst vindt ook plaats in Schouwburg Het Park.

Workshops

Wij stomen je, door middel van trainingen en workshops, klaar voor een eerste ontmoeting met een werkgever. De workshops die je kunt volgen zijn:

- nieuw beroep

- hoe kom ik binnen bij een werkgever

- baanbrekend solliciteren

- alles wat u moet weten over het sollicitatiegesprek

- netwerken

Je krijgt hier praktische informatie die je tijdens de Kom binnen bij Bedrijven-dag kan toepassen.

Verder krijg je tips om je cv te verbeteren. Ook is er een professionele fotograaf aanwezig voor het maken van een mooie profielfoto voor op je cv of LinkedIn-profiel.

Aanmelden voor de pak je kansen dag kan via de website: www.werksaamwf.nl/pakjekansendag (http://www.werksaamwf.nl/pakjekansendag)

De organisatie

In Noord-Holland Noord organiseert RPAnhn voor het derde jaar Kracht on Tourbijeenkomsten in de hele regio. RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) is een krachtig samenwerkingsverband van 18 gemeenten, UWV, onderwijs, werkgevers en werknemers, voor een werkende arbeidsmarkt in de regio Noord-Holland Noord. RPAnhn creëert kansen zodat iedereen die kan werken, gaat werken. Want werk zorgt voor economische zelfstandigheid, draagt bij aan het gevoel van eigenwaarde en levert een bijdrage aan een sterke, regionale economie.

WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. WerkSaam is een samenvoeging van de Sociale diensten van de 7 Westfriese gemeenten en leerwerkbedrijf Op/maat en voert sinds 1 januari 2015 het grootste deel van de Participatiewet uit (bundeling Wet Werk en Bijstand, Wet Sociale Werkvoorziening en gedeeltelijk Wajong). WerkSaam begeleidt en bemiddelt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Regulier waar het kan en beschut waar het moet. Inwoners die echt niet aan het werk kunnen voorziet WerkSaam (tijdelijk) in levensonderhoud, met een uitkering. Werk is echter de rode draad. Dit gebeurt samen met werkgevers. WerkSaam kent de regio, regelgeving en weet wat werkgevers nodig hebben. Werk is iets waar iedereen recht op heeft. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland!

Op de foto: Wethouder Caroline van de Pol (Koggenland) tijdens Kracht on Tour Hoorn 2017 op het podium met Annemarie van Gaal.

Kracht on tour1 Kracht on tour1
RPA RPA