Nederland met 79% in Europese top 5 online winkelen

22-09-2018

In de Europese Unie kocht 57 procent van de mensen goederen of diensten online in 2017. In Nederland winkelde dat jaar 79 procent van de mensen van 16 tot 75 jaar online. Nederland zit daarmee in de top 5 van EU-landen. Er is geen reden om aan te nemen dat het percentage online winkelen in Hoorn afwijkt van het landelijk gemiddelde (red. HG). Dit meldt het CBS naar aanleiding van vragen van omroep WNL, op basis van onderzoek naar ICT-gebruik van burgers en bedrijven in de EU.

In de hele Europese Unie is online winkelen sterk toegenomen. In 2007 kocht 30 procentvan de mensen online goederen en/of diensten. In 2017 was dit percentage bijna verdubbeld tot 57 procent.

Zowel in Nederland als in de ons omringende landen heeft het online winkelen een hoge vlucht genomen. Vandaag de dag is in het Verenigd Koninkrijk online aankopen het meest gebruikelijk; in 2017 winkelde 82 procent van de bevolking daar online. Van de Duitsers kocht dat jaar 75 procent goederen of diensten via internet. In België winkelen aanzienlijk minder mensen online, 60 procent.

Bron: CBS 

Foto: Nikki van Toorn

Online aankopen Online aankopen