Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 23 september

23-09-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Cees Valentijn, Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

De competies zijn weer begonnen:

SDO - Hollandia 3-2
Hollandia was er alles aan gelegen om na de twee nederlagen weer eens de volle winst te behalen. Al snel in de wedstrijd bleek dat dit een moeilijke opgave zou worden. SDO scoorde 1-0. Even leek het ernaar uit te zien dat Hollandia de wedstrijd een andere wending zou kunnen geven doordat de gelijkmaker op het scorebord kwam, doch het bleek niet van lange duur. SDO scoorde al snel de 2-1, waarna de 3-1 niet lang op zich liet wachten. Tegen het eind van de wedstrijd wist Hollandia de einduitslag van 3-2 aan te tekenen.

Sint George - Always Forward 2-1, Hugo Boys - Westfriezen 1-1, De Blokkers - Kleine Sluis 1-1, Strandvogels - HSV Sport 1-2, Grasshoppers - Hauwert ‘65 1-0, De Beemster - Spartanen 0-4, BOL - Zwaluwen ‘30 5-1

SEW - Hollandia T 3-1

Onder leiding van scheidsrechter Mahabali wilde SEW de verjaardag van Daan Karsten vieren met een klinkende overwinning en dat is ook gelukt. Trainer Volkert Jan Putting had de beschikking over een vrijwel volledige fitte selectie en had z’n mannen goed voorbereid. Dat bleek al gelijk toen rond de 10e minuut Martijn Doodeman de goed spelende Trevis Reuser vrijspeelde, die niet faalde en voor de 1-0 zorgde. Vijf minuten later wisten de Tuitjenhorners de gelijkmaker te produceren middels Danny Burger. De van Schagen gekomen spits Mitch Rekveld maakte zijn reputatie van veelscorende spits daarna waar. Hij zorgde ervoor dat de 2-1 op het scorebord verscheen. Aansluitend werd Kas Stoffer in de gelegenheid gesteld om de score uit te breiden, doch voor open doel slaagde hij er niet in de bal tegen de touwen te jagen. Rond de 70e minuut kwam Enzo Renon in het veld als vervanger van Michael Moh Amar. De uitblinkende keeper Thomas Ursem zorgde er door verschillende fraaie reddingen voor dat er geen tegendoelpunten kwamen. Niet lang daarna zorgde wederom Mitch Rekveld ervoor dat de einduitslag van 3-1 werd bereikt. Het laatste gedeelte van de wedstrijd moest SEW de wedstrijd uitspelen met 10 man, doordat Stef Kerkhoff tweemaal geel had gekregen en dus met rood van het veld moest. Vlak voor tijd werd Tom Kerkhoff nog ingezet, maar een verandering in het eindresultaat bracht dat niet teweeg.

Live uitzending van ´Sport op zondag´ elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl ) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s ’live gemist’.