“Out of the box” in Het Pakhuis

Eerste avondvullend dansprogramma van Joke de Heer

Op zaterdag 13 oktober om 20.30 uur en zondag 14 oktober om 15.00 uur is in theater Het Pakhuis te zien het eerste avondvullende dansprogramma van dansmaker Joke de Heer uit Enkhuizen. De titel “Out of the Box” heeft alles te maken met veranderingen aangaan, lef tonen, onverwachte keuzes durven maken, toeval een kans geven, anders denken en doen.

 

Joke de Heer maakt sinds 2009 dansstukken, die, in combinatie met andere dansmakers, te zien zijn geweest in verscheidene dansvoorstellingen en -projecten. Ze werkt vanuit verbeelding en associatie. De dansstukken zijn vrij abstract en worden gedanst met een grote intensiteit.

 

Het hele programma bestaat uit drie stukken. Eén ervan is de première van “Toeval en Keuzes”. In dit stuk is gewerkt met het gegeven dat je soms keuzes maakt in het leven en dat je soms het toeval laat regeren. Geen dans zal hetzelfde zijn, wanneer je beweegt vanuit toeval. Elke dans is identiek, wanneer je beweegt vanuit vastgelegde keuzes.

 

Vóór de pauze zijn te zien “Drie Zusters”  en “Lef”

De dansbewerking van de “Drie zusters” is een vrije interpretatie naar aanleiding van het gelijknamige toneelstuk van Tsjechov. De zusters dromen, verlangen en denken met weemoed aan hun jeugd. Hun dagelijks leven is saai en vol verveling. Het geluk ver weg en niet te bereiken. Berusten ze in gelatenheid of zijn er toch andere keuzes mogelijk?

 

De danssolo “Lef” gaat over iemand, die de keuze maakt, om ondanks alle dreigingen van buitenaf, door te gaan met wat ze het liefste wil.

 

Het totale programma onder de naam “Out of the Box” is te zien op zaterdag 13 oktober om 20.30 uur en op zondag 14 oktober om 15 uur in theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes te Hoorn.

 

Dansmaker :Joke de Heer, de techniek is van Henk Erich en de bijgaande foto is van Oscar van Crimpen.

Reserveren op www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl)

Informatie over deze voorstelling is te krijgen via: 0228-318046

Out of the Box Out of the Box