Radio Bontekoe was aanwezig op de Nationale Hulpverlenersdag

Vragen gesteld door Radio Bontekoe aan Minister-President Mark Rutte

Op 30 september was Radio Bontekoe de gehele dag live aanwezig op de Nationale Hulpverlenersdag die gehouden werd op het complex Oranje Buiten in Hoorn. Naast het verzorgen van een live radio-uitzending, is er door Radio Bontekoe ook gefilmd. 

Er waren maar liefst 68 hulpverlendende organisaties op het terrein aanwezig. Zij gaven demonstraties van hulpverlening. De brandweer gaf demonstraties hoe branden worden geblust, vroeger met een handpompinstallatie en nu met volautomatische hogedruk spuiten. Ronduit spectaculair was de helicopter die rondjes vloog en veel bekijks trok.

Ingeleid door locoburgemeester Marjon van der Ven, opende minister-president Mark Rutte de dag met een toespraak waarin hij het belang van professionele hulpverlening benadrukte en dat daar absoluut het nodige respect voor moet worden opgebracht. ”Handen af van onze hulpverleners”. Er werden 6 hulpverleners in het zonnetje gezet en de hulpverlenerspin opgespeld. Onder hen politieagente Marieke die in 2015 tijdens haar werk werd neergeslagen en daar zwaar hersenletsel aan overhield. Ze is nog steeds aan het revalideren. Of ze ooit nog terug kan komen in actieve politiedienst is zeer de vraag.

Een compilatie van de live uizending van Radio Bontekoe vind je in SoundCloud door op het volgende te klikken of tappen: klik_hier (https://soundcloud.com/radiobontekoe/compilatie-live-op-de-hulpverlenersdag-30-september-2018)

Foto’s: Mike Eveleens 

Nationale Hulpverlenersdag7 Nationale Hulpverlenersdag7
Nationale Hulpverlenersdag6 Nationale Hulpverlenersdag6
Nationale Hulpverlenersdag5 Nationale Hulpverlenersdag5
Nationale Hulpverlenersdag4 Nationale Hulpverlenersdag4
Nationale Hulpverlenersdag3 Nationale Hulpverlenersdag3
Nationale Hulpverlenersdag2 Nationale Hulpverlenersdag2
Nationale Hulpverlenersdag1 Nationale Hulpverlenersdag1

Reacties
Reactie: (Wilco Verkerk)
30-9-2018, 23:46
Dat Radio Bontekoe goed , de vraag die ik me dan stel waar was de lokale omroep die hier subsidie voor ontvangen. Top dat Bontekoe dat doet anders is er geen aandacht voor zo'n evenement.