Nergens meer zin in (Video)

Door Jan-Simon Minkema

Video: klik_hier (https://youtu.be/mo4vmd2PwCA)
Het echtpaar stond voorovergebogen over het vriesvak van de vleesafdeling. De man kwam overeind en schudde zijn hoofd. De vrouw griste een vleespakket uit het vak.
‘Is dit genoeg?’
‘Geen barbecue!’ zei de man.
‘Geen barbecue? Wat is dat nou? Het wordt mooi weer!’
‘Geen barbecue.’ herhaalde de man.
‘Jij wilt toch altijd de geile griller uithangen als het mooi weer is? Nou wordt het een keer mooi weer, wil meneer opeens geen barbecue?’
‘Nee, geen zin in!’
Met een beslist gebaar wierp de vrouw het vleespakket in het winkelwagentje dat al aardig vol lag met cola, bier, chips, nog af te bakken stokbrood en diverse sausen. Alles voor een gezellig avondje barbecue. Maar gezellig zou het niet worden.
‘Wat heb jij toch? Ik begrijp je niet meer, Gert?’
‘Ik weet het, ik heb nergens meer zin in.’
‘Nee, dat hoef je mij niet te vertellen! Maar waarom doe je toch in ene zo moeilijk?’
‘Ik doe niet moeilijk, Gree!’
Ach gut, Gert en Gree, al jarenlang een duo. Ik schatte ze in voor zeker vijfentwintig jaar samen.
‘Ik heb gewoon geen zin in vlees!’
Hij keek mijn richting uit en haalde zijn wenkbrauwen op. Ik knikte mijn ‘mannenonderelkaar’ knikje, dat hij nauwelijks zichtbaar herhaalde. Wij begrepen elkaar ‘Vrouwen!’ De vrouw keek nu mijn kant uit en dacht blijkbaar: publiek! Ha, dan deed ze er nog een schepje boven op:
‘Dat jij geen zin hebt in vlees is mij bekend, Gert. Soms vraag ik mij sowieso überhaupt ergens af of jij nog wel van mij houdt?’
Haar stem had de temperatuur van het vriesvak overgenomen, het kon haar niks meer schelen. Iedereen mocht het horen. De man keek mij hulpeloos aan.
‘Als het op ons huwelijk aankomt, ben jij al jaren vegetariër!’
Ze keek mij afwachtend aan, maar ik gaf geen applaus. Ik maakte mij uit de voeten en vergat het gehakt dat ik van plan was geweest uit het vriesvak te pakken en liep door naar een andere afdeling. Vanavond maar een Vega burger!

Nergens meer zin in Nergens meer zin in