Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 14 oktober

14-10-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Joop van der Sluijs, Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Cees Valentijn zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

Zwaluwen ‘30 - FC Breukelen 4-0

Keurig verdeeld over beide speelhelften, waarin tweemaal werd gescoord, heeft Zwaluwen een zeer verdienstelijke overwinning behaald tegen FC Breukelen, dat weinig tegen de overmacht van de thuisclub kon inbrengen. Trainer Ron van der Gracht was dan ook een tevreden mens met de eerste seizoensoverwinning en kon niet anders dan constateren dat de overwinning meer dan verdiend was.

In de eerste helft wisten Thomas Hand en Joey Papamelodias tot scoren te komen. In de tweede helft waren Joep Rive en Thomas Schaap succesvol, zodat de wedstrijd kon worden afgesloten met een 4-0 overwinning, die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen.

Hollandia - DEM 2-2

Hollandia deed in de eerste helft z’n uiterste best om met verzorgd spel tot scoren te komen, maar moest toestaan dat het hooggeklasseerde DEM een voorsprong nam. Boyd Bartele van Hollandia trok de score weer gelijk, waarna een gelijkopgaande strijd volgde. Middels een doelpunt van Sven Deen kwam Hollandia op voorsprong, doch moest uiteindelijk toestaan dat Roel de Goede een frommeldoelpunt op zijn naam kon schrijven, waardoor de uitslag van 2-2 op het scorebord verscheen.

Woudia - Always Forward 1-2

Het weinig scorende en daardoor ook onderin vertoevende Woudia slaagde er tot veler verrassing in om tweemaal tot scoren te komen. De eerste goal betekende een voorsprong van 1-0, maar doordat de tweede goal in eigen doel werd gemaakt betekende dat een 1-1 stand. Tommy de Weerd zorgde er tenslotte voor dat het 1-2 werd, zodat Always Forward in de bovenste regionen verblijft.

HSV Sport - Sint George 2-2

HSV Sport diende het op te nemen tegen de Spierdijkers, die nu met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen boven HSV Sport staan. In de 14e minuut kwam HSV Sport tot scoren door Ricardo Pengel, waarna Sint George er toch in slaagde om de stand weer gelijk te trekken. In de 34e minuut wist de keeper van HSV Sport een penalty te keren, doch in de rebound werd hij alsnog verslagen, waardoor er met 1-2 gerust kon worden. In de tweede helft kreeg de keeper van Sint George rood van de scheidsrechter en de toegekende penalty werd door Nick Bruinsma bekwaam benut: 2-2. Gedurende het verdere verloop van de wedstrijd kreeg HSV Sport nog vele kansen, maar slaagde er niet in die te verzilveren.

De Blokkers - SEW 1-2

De Blokkers had het bepaald niet makkelijk tegen de bezoekers uit Nibbixwoud. Al in de 17e minuut wist Trevis Reuser namens SEW de score te openen. Aan het eind van de eerste helft wist de veelscorende spits Mitch Rekveld de 0-2 aan te tekenen. In de tweede helft kwam daar ondanks enkele aanpassingen en wissels geen verandering in, maar in de allerlaatste minuut redde Davy Jansen de eer voor De Blokkers, waarmee de eindstand 1-2 was bereikt en SEW de ranglijst aanvoert in de 3e Klasse.

KGB - Westfriezen 1-3

Het onderin de ranglijst bivakkerende KGB kon ook tegen Westfriezen weinig potten breken. Aanvankelijk kon het nog enige hoop houden op een goed resultaat, maar verder dan 1-1 kwamen de Strekers niet. Wel was er een schitterend doelpunt in de kruising van Akkerman. Roy Harms zorgde voor de 1-2 en een eigen goal van KGB betekende de einduitslag van 1-3. Westfriezen staat daardoor nu achter SEW op de tweede plaats in de ranglijst.

Spartanen - FC Den Helder 1-3

Spartanen mocht onder grote belangstelling in eigen huis aantreden tegen de eveneens hooggeklasseerde promovendus FC Den Helder. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Erdogan, die zijn bekendere naamgenoot al snel deed vergeten door een vlekkeloze wedstrijd te fluiten. Spartanen hield tot veler verrassing Guleed Afhakane op de bank en kwam in de 26e minuut op achterstand door Jermaine Brigita. Tom van Zandwijk stelde met een puike voorzet vervolgens Simons in de gelegenheid om voor de 0-2 te zorgen. In de tweede helft had trainer Bosma alsnog Guleed Afhakane ingezet, die in de 60e minuut Severin de mogelijkheid bood om de 1-2 te maken. De veelal ongrijpbare Jermaine Brigita maakte aan alle illusies een eind door zijn tweede doelpunt te maken, waarmee tevens de eindstand van 1-3 werd bereikt.

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s live gemist.