Nieuwe Editie Elephant Sessions

18-10-2018

Elephant Sessions, singer-songwriter avonden bij de Zwarte Olifant in Hoorn, is onlangs van start gegaan met het tweede seizoen en heeft voor 22 oktober een nieuwe editie gepland. Twee artiesten die hun eigen liedjes akoestisch ten gehore brengen in een kleine intieme setting, waar aandacht voor de muziek voorop staat. Het koffiezetapparaat gaat uit, de lichten worden gedimd en het publiek is muisstil.

 

Zwarte Olifant, Nieuwe Noord 10 in Hoorn, aanvang 20.15 uur. Entree is gratis en na afloop gaan we met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage.

Per avond zijn er twee artiesten die elk een half uur spelen met een kleine pauze tussendoor. Elke maandag word er een heerlijke daghap geserveerd, een absolute aanrader om voorafgaand aan Elephant Sessions aan te schuiven.

Glenn Foreman
Glenn Foreman (1993) won in mei 2018 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. In een vol Paradiso ging er een wereld voor hem open. De droom, die hij eigenlijk al jaren heeft, werd in zijn hoofd en op dat podium een zekerheid: ‘Dit is wat ik moet doen’.

Zijn muziek wordt geïnspireerd door een opmerkelijk trio. Nick Mulvey, de succesvolle singer-songwriter, Toon Hermans (‘hij is grappig en tegelijkertijd bloedserieus en kan 20 seconden zijn mond houden en toch een zaal om zijn vinger winden, ik kan hier zo veel van leren’) en Jim Croce, een Amerikaanse zanger uit de jaren zeventig die met zijn lieve en ronde verhalen zijn liedjes schreef als een grappige korte film.

 

Kim Nanninga

Kim Nanninga is een pas 18-jarige singer-songwriter uit Haarlem. Haar grootste inspiratiebronnen zijn onder anderen Maaike Ouboter en de eveneens uit Haarlem afkomstige Boudewijn de Groot. Binnenkort brengt zij haar eerste album uit, genaamd: Weg Van Het Midden

De Zwarte Olifant De Zwarte Olifant
Glenn Foreman Glenn Foreman