'Spelen voor je leven' bij Inloophuis Pisa

19-10-2018

Heb jij ook zo’n zin om toneel te spelen? Kom dan.....’Spelen voor je leven’! Maandelijks vindt er op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur een heerlijke activiteit plaats bij Inloophuis Pisa in Hoorn…’Spelen voor je leven’! Er staan dit jaar nog drie ‘speelmomenten’ op de planning, te weten 23 oktober, 20 november en 18 december. Speel jij mee?

“Spelen voor je leven” is in het leven is geroepen voor mensen die direct of indirect met de gevolgen van kanker te maken hebben. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het spelen van theater kan bijdragen tot verwerking en dat veel mensen door het spelen ontspanning, afleiding, plezier, veiligheid en vrijheid ervaren. Tevens is het binnen theater mogelijk om uit te proberen, te creëren en samen te zijn. Door toneel te spelen kun je dat wat er in je speelt tot uitdrukking brengen. Toneelspelen met lotgenoten geeft positieve energie, hoop, zelfvertrouwen en een sterk gevoel van saamhorigheid.

Na de start in 2014 en het succes van de theatervoorstelling “Pisa op de Planken” in november 2017 vindt deze activiteit elke derde dinsdag van de maand plaats bij Inloophuis Pisa.

Tijdens ‘Spelen voor je leven’ worden leuke speeloefeningen verbonden aan een thema, waarbij er continu wordt gekeken naar de behoefte van de groep en de individuele deelnemers. De inhoud van de bijeenkomsten zal vanuit dat oogpunt gemaakt worden. Het spel zal nooit los staan van én nooit volledig gericht zijn op kanker. Het is een ontspannen moment waarin de deelnemers met elkaar al spelend plezier zullen beleven.

Ervaring met toneel spelen is helemaal niet nodig, plezier met elkaar staat voorop!

Spelen voor je leven”” is net als “Zingen voor je leven” een initiatief van Stichting Kanker in Beeld: verwerking door expressie.

Inloophuis Pisa vraagt een bijdrage in de kosten van € 7,50 inclusief koffie en thee.

De begeleiding is in handen van Michèl Snoek, afgestudeerd dramatherapeute en speler bij Verhip. Michèl is zelf geconfronteerd met kanker en speelde de hoofdrol in “De reis van je leven”.

Meer informatie, vragen, aanmelden? Telefoon: 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl).

Inloophuis Pisa is een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn.

Meer informatie vindt u op www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl)

Pisa inloophuis1 Pisa inloophuis1
Spelen voor je leven bij Pisa Spelen voor je leven bij Pisa