Celstraf voor stalker oud-burgemeester Hoorn

20-10-2018

Een 63-jarige man uit Hoorn is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van vier maanden wegens het stalken van de oud-burgemeester van Hoorn. Nico S. stuurde vorig jaar en begin dit jaar maandenlang vele mails met grove en dreigende teksten naar Onno van Veldhuizen, sinds oktober 2015 burgemeester van Enschede.

Volgens de rechtbank wilde de man de voormalige burgemeester van zijn woonplaats angst aanjagen. ,,De man heeft daarmee inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de burgemeester.”

De man had eerder al een contactverbod gekregen, maar dat maakte weinig indruk want hij bleef bedreigen. De rechtbank Noord-Holland heeft hem ook nu weer een contactverbod opgelegd met een proeftijd van drie jaar.

Ook moet de man een eerder opgelegde voorwaardelijke taakstraf van dertig uur alsnog verrichten, besliste de rechtbank.

Bovendien wordt de man bij iedere nieuwe overtreding onmiddellijk een week celstraf opgelegd. Ook wordt bij herhaling overwogen de man voor observatie naar het Pieter Baan Centrum te sturen.

De woede van S. had zich in het verleden eerst gericht op de oom van de burgemeester, die als psychiater bij de GGZ werkzaam was geweest. Die was er volgens S. verantwoordelijk voor dat hij aan lager wal was geraakt. Na diens pensionering bestookte hij diens oomzegger met haatmail.

Contactverboden hadden hem tot dusver niet kunnen stoppen. Advocaat N. van der Kruk was ook niet duidelijk wat zijn cliënt met de warrige scheldkanonnades beoogde. S. heeft de nu opgelegde celstraf in voorarrest uitgezeten in een psychiatrische afdeling van een gevangenis.

Bron: NHD

Burgemeester Onno van Veldhuizen Burgemeester Onno van Veldhuizen

Reacties
Reactie: (Nico Sijs)
31-10-2018, 18:16
Dat de veroordeelden tot twee keer toe naar het buitenland is gevlucht dat staat er helaas en voor de duidelijkheid niet niet bij.

Reactie: (Redactie HoornGids)
26-10-2018, 21:42
Beledigende reactie verwijderd conform de regels van HoornGids.

Reactie: (johan goossens)
25-10-2018, 21:56
Je verwacht het niet, maar het gaat gewoon door....... https://twitter.com/nico58420982/status/1055516701872345089 Het wachten is op het volgende facebook-pseudoniem, waar ook al het nodige gepasseerd is.....

Reactie: (Redactie HoornGids)
20-10-2018, 01:48
Ook HoornGids heeft met S. te maken gehad. Een tijdlang werden haatberichten en groepsbeledigingen, bij voorkeur ´s nachts, als reactie bij berichten geplaatst. De redactie had de handenvol aan het snel verwijderen daarvan.