Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 21 oktober

21-10-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Cees Valentijn, Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

Purmersteijn - Hollandia 0-1

Purmersteijn kreeg Hollandia op bezoek. Vorig seizoen waren het twee interessante ontmoetingen, waarbij de wedstrijd in Hoorn een overwinning leek op te leveren voor Purmersteijn, maar in de allerlaatste seconde van de blessuretijd alsnog in een 3-3 gelijkspel eindigde en in het voorjaar won Purmersteijn met 2-1.

Purmersteijn dat dit seizoen een stroeve start kende verbaasde een week terug vriend en vijand door de lastige uitwedstrijd tegen de Bataven met 0-3 te winnen. Ook Hollandia had hetzelfde probleem. Uit tegen kampioenskandidaat Hoogeveen werd verdienstelijk met 2-2 gelijk gespeeld en afgelopen zondag werd het tegen promovendus DEM thuis 2-2.

Trainer Martin van Ophuizen had vertrouwen in zijn team, dat ongewijzigd aantrad tegen Hollandia en hoopte door een overwinning de weg omhoog verder in te slaan.

De wedstrijd stond zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Remco Schul uit Den Haag die op 23 september ook de thuiswedstrijd tegen RKHVV floot en eindigde in een 6-1 overwinning voor Purmersteijn.

Direct na het beginsignaal zette Hollandia Purmersteijn vast en liet Purmersteijn niet haar geliefde combinatievoetbal spelen. In de beginfase maakten de gastheren zelfs het spel. Bij een dieptepass in de 15e minuut werd de snelle Kevin Giele binnen het strafschopgebied heel licht aangeraakt door centrale verdediger Bowedee Burleson en tot grote verbazing van velen wees de leidsman gedecideerd naar de stip en maakte Sven Deen dankbaar gebruik van dit vroege Sinterklaascadeautje: 0-1. Purmersteijn deed er alles aan om de stand gelijk te trekken, maar de gastheer had deze tussenstand heilig verklaard en deed er alles aan om het spel van Purmersteijn te ontregelen en met succes. Vele overtredingen werden gemaakt en vele werden met de mantel der liefde door de scheidsrechter bedekt. In de 30e minuut werd middenvelder  Lester Aarsman door een Hollandia-verdediger die ook nog hands maakte binnen het strafschopgebied neergelegd, maar de scheidsrechter wuifde dit akkefietje weg. Ook in het laatste kwartier kreeg Purmersteijn geen enkele mogelijkheid om de score een ander aanzien te geven en ging teleurgesteld de rust in.

Ook in de 2e helft een wedstrijd waarin Hollandia achterin scherp speelde en zo nu en dan bij gevaar van Purmersteijn de botte bijl hanteerde, waartegen scheidsrechter Schul nauwelijks optrad. Ook Hollandia was zelden in het doelgebied van doelman Richard de Groot te vinden. Daniël Schermer die deze avond onzichtbaar was werd in de 64e minuut afgelost door aanvaller Aramez Poepon. Purmersteijn had in het laatste half uur meer balbezit. In de 66e minuut kwam Yassin El Yaakoubi op de rechterkant goed door, maar zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de staander. Purmersteijn kreeg een aantal hoekschoppen te nemen, maar het ontbrak ook daarbij aan precisie. Slechts eenmaal kreeg doelman Nick van Santen de hoge bal niet klem en werd de inzet tweemaal door een verdediger weggewerkt, maar verdere problemen ontstonden er niet voor hem. De ook deze wedstrijd weer overijverige spits Jordi Wigman kreeg geen enkele kans om uit te halen en werd in de 69e minuut naar de kant gehaald voor Martijn van Oers. Nauwelijks vijf minuten later greep Martin van Ophuizen opnieuw in en werd ook de jeugdige vleugelaanvaller  Dyllandro Panka vervangen en hoopte Van Ophuizen met stormram Niels Eijkenaar nog langszij te komen. Maar wat Purmersteijn ook probeerde, Hollandia gaf achterin geen krimp en kreeg in de 84e minuut bij een van de sporadische uitvallen nog een mogelijkheid om de marge te verhogen. Uit een pass van Kevin Gielen werd Sven Deen voor doelman Richard de Groot gezet, maar met een geweldige redding wist hij verder onheil te voorkomen. Ook in de laatste minuten was Purmersteijn niet bij machte om het doelman Nick van Santen lastig te maken en zocht een ontgoocheld Purmersteijn de kleedkamer op.

Zwaluwen’30 - Victoria 5-2

Zwaluwen ‘30 behaalde afgelopen zaterdag de tweede competitiezege. Voor rust zag het er nog niet naar uit, maar na rust overtuigde de Hoornse ploeg wel tegen Victoria. De overwinning was op basis van de tweede helft dan ook terecht, 5-2.

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was in het duel tussen Zwaluwen ‘30 en Victoria enorm. “Na rust waren wij vier of vijf klassen beter dan voor de rust. De eerste helft was slecht, in alles. In balbezit en in balverlies. We hadden moeite met hun lopende mensen, terwijl we het vooraf nog hadden besproken”, stelde trainer Ron van der Gracht na afloop.

Voor rust had Zwaluwen ‘30 duidelijk moeite met het spel van Victoria. De promovendus was sterker, maar grote kansen bleven uit. De thuisploeg speelde dan wel minder, maar het kreeg wel meer kansen. Zo kwam het via Mukhtar Suleiman oog in oog met de doelman van de bezoekers, al leverde dit geen treffer op. Na zeventien minuten was het wel raak voor Zwaluwen. Vanaf rechts maakte Gani Meholli de oversteek naar links en schoot vanaf daar op doel. Via de keeper kwam hij bij de tweede paal waar Jan Jaap Schaper de bal binnen gleed. Vijf minuten later verloor Tim Elmers een luchtduel, waardoor de bezoekers langszij konden komen. De sluitpost wist zijn fout negen minuten later wel goed te maken door een strafschop van Rik Langhout te keren.

Halverwege leek het duidelijk dat het een zware tweede helft zou worden. Zwaluwen ‘30 liet echter wat anders zien. “Het verschil tussen voor en na rust heeft te maken met hoe je de tegenstander bespeelt”, aldus Van der Gracht. “Na rust was een heel groot verschil met de eerste helft. We hebben 20 à 25 minuten heel goed gespeeld. Het is mooi om te zien dat ze het oppakken. We moeten bereid zijn te knokken en werken voor elkaar.”

Speelkwartier
Dat werken voor elkaar gebeurde. Toen Dimitri Krommenhoek zijn tweede geel en dus rood kreeg leek het speelkwartier geopend. Met Jim Nelen en Mukhtar Suleiman zwervend vanaf links werden vele kansen gecreëerd. Twee van die mogelijkheden leverden Zwaluwen ‘30 een doelpunt op. Na een mooie actie van Suleiman kon Meholli zijn voorzet bij de tweede paal binnen werken. Nog geen vijf minuten later scoorde Thomas Schaap op fraaie wijze (hoog in de korte hoek) voor de 3-1.

Spannend
Via Arno van Ham deed Victoria dertien minuten voor tijd wel iets terug, maar de hoop die de bezoekers daardoor hadden gekregen was van korte duur. Ditmaal was het Jim Nelen die tot scoren kwam. Zes minuten voor tijd tekende Meholli met zijn tweede van de middag voor de 5-2. Een diepe bal van Nelen kwam bij de aanvaller, die doelman Giovanni Santangelo met een stiftje wist te verschalken.

Kwiek ‘78 - Always Forward 2-1

Enkele honderden toeschouwers waren getuige van een wedstrijd met twee gezichten. Onder leiding van scheidsrechter Marijke Steur begon Always Forward de wedstrijd uitstekend en kwam dan ook volkomen terecht al snel op een 0-1 voorsprong door een prachtig schot in de kruising van Dio Balentina na voorbereidend werk van Caio Chioccarelli. Nog steeds in de eerste helft waren de rollen volledig omgedraaid. Uit het niets scoorde Jeffrey Bart in de 40e minuut en deed dat twee minuten later weer, zodat er met 2-1 gerust kon worden. In de tweede helft gebeurde er veel, maar er werd niet meer gescoord. Aanvoerder Patrick Bruins van Always Forward raakte wel de lat en doordat Forward al drie wissels had verbruikt diende het na het wegzenden van Pelsman de wedstrijd uit te spelen met 9 man. In de stand kwam geen wijziging meer.

Westfriezen- Texel ‘94 6-1

Scheidsrechter Hasselaar had weinig moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden.  Westfriezen was vanaf het begin te sterk voor de eilandbewoners. Wesley Mak zorgde in de 8e minuut voor de 1-0, waarna Youri Akkerman in de 27e minuut en Roy Haarms na knappe solo in de 42e minuut voor 2-0 en 3-0 hadden gezorgd. In de 58e minuut wist Texel ‘94 tot een tegendoelpunt te komen na een fout in de verdediging van Westfriezen, maar Youri Akkerman en tweemaal Max Broers zorgden dat er voor de opponent van vandaag weinig eer te behalen viel.

Hugo Boys - De Blokkers 2–2

WMC - HSV Sport 0-2

Kleine Sluis - Hauwert ‘65 4-1

Spartanen - De Foresters 4-0

SEW - Winkel 2-1

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s live gemist.