Zwaag bravo!

28-10-2018

Een diepe buiging namens alle zeventien deelnemende verenigingen in Zwaag. De 413 koopjes brachten gezamenlijk een fantastisch bedrag op. Voor het laatste koopje, de grote tubatoeter, werden de wangen vol geblazen en sprankelde de notenpret van het Zwaagse Volkslied door café de Witte Valk. Vol trots zong Zwaag uit volle borst mee, wetende dat er een uniek eindbedrag zou worden gepresenteerd. Het werd € 59.515...

Een super bedrag, waarmee alle ingediende projecten voor de volle 100 procent konden worden gehonoreerd. En daarmee verrijken we het Zwaagse verenigingsleven in de volle breedte. Ontzettend dank voor iedereen die hier zijn steentje aan bijgedragen heeft! Dank, dank, dank!

De avond begon gelijk goed, want Zwaag was massaal uitgelopen voor deze happening. Een mooi avondje uit, daar ging men voor en dat kreeg men. De afslagers Richard de Beer en Peter Swart begeesterden de zaal met woorden pracht, humor en veel gevoel voor de vrijgevigheid van het knippie van de Zwaagse weldoeners.

De uitjes deden het geweldig goed, bij de aangeboden kaartavondjes moest men diep in de knip om niet worden afgetroefd, de Blind Date met twee super leuke meiden blijft nog steeds een goed bewaard geheim, en een meter bier plus een portie bitterballen schoot dwars door het dak voor 1100 euro.

Er was voor ieder wat wils in de rijk gesorteerde catalogus. Een pracht avond, met een bijzonder fraai eindbedrag!

En dan kan nu, voor de komende twee jaar, de napret beginnen, want buiten een topbedrag, zorgt het ook voor een dorpsverbondenheid waar we flink kuin op zijn in ons mooie dorpje Zwaag!

Bron: Stichting Dorpsveiling Zwaag

Opbrengst Veiling Opbrengst Veiling