Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 28 oktober

28-10-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Joop van der Sluijs, Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Cees Valentijn zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden.

ARC - Zwaluwen ’30 1-0

Zwaluwen ’30 leed een onverdiende en onnodige nederlaag tegen ARC in Alphen aan de Rijn. Na twee goede overwinningen is Zwaluwen’30 er niet in geslaagd weer enkele plaatsen op de ranglijst te klimmen. De eerste grote mogelijkheid voor Zwaluwen’30 was in de 32e minuut toen Joey Papamelodias de keeper van ARC probeerde te verrassen in de korte hoek, maar zijn schot belandde in het zijnet. De laatste vijf minuten voor rust waren voor Zwaluwen’30. In de 41e minuut kwam Mukthar Suleiman geheel vrij voor de keeper, maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. Twee minuten later was er opnieuw een enorme kans voor Zwaluwen’30. In drie instanties kon de bal bij een scrimmage niet langs  doelman Balk van ARC geschoten worden, maar werd de binnenkant van de paal slechts geraakt. In de 56e minuut viel de 1-0. Van buiten het drukke strafschopgebied van Zwaluwen’30 werd de bal over iedereen heen geschoten. Doelman Tim Elmers stond enkele meters voor zijn doellijn en kon de vallende bal niet meer onder de deklat wegtikken.

Vlak daarna volgde een enorme vrije kans voor Thomas Schaap, maar recht voor het doel, op de rand van de 16, liftte hij de bal over. In de 65e minuut kwam Jim Nelen in het veld voor Mukthar Suleiman. Hij liet gelijk enkele goede rushes zien, waarbij hij zijn directe tegenstander regelmatig de hielen liet zien. In de 71e minuut kwam Joep Rive voor Thomas Schaap, in de 81e minuut kwam Mustafe Baré in het veld voor Joey Papamelodias. De laatste 10 minuten gooide Zwaluwen ’30 alles op de aanval, doch het mocht niet baten. De drie punten bleven in Alphen aan de Rijn.

De Blokkers - VVW 1-0

VVW en De Blokkers kwamen op zaterdagavond al in actie. De Wervershovers waren naar Hoorn gekomen met een schare supporters, die allen vertrouwen hadden in een goede afloop. Dat bleek onterecht. VVW speelde onnauwkeurig en leed veel balverlies. Door een fout in de achterhoede van VVW wist De Blokkers op 1-0 te komen. In de tweede helft deed VVW er alles aan om het tegendoelpunt te produceren, maar het wilde niet lukken. Een vrije trap op de rand van de 16 werd in de muur geschoten. Iets later belandde een kopbal op de lat, hetgeen tevens het laatste wapenfeit was. VVW verloor vooral van zichzelf.

Always Forward - Apollo ’68 5-0

Onder leiding van scheidsrechter Dop liet Forward er vanaf het begin van de wedstrijd geen gras over groeien. In de 16e minuut resulteerde dat in de 1-0 door Dio Balentina, waarna dezelfde Balentina en Caio Chioccarelli nog grote kansen kregen om de score uit te bouwen, maar beide schoten gingen voorlangs. In de 40e minuut kreeg Always Forward een penalty, die door Dio Balentina probleemloos werd benut. Daarmee was de ban gebroken en kon Forward rustig de score uitbreiden. De 3-0 kwam van Jay-Jay Beemsterboer na een pass van Balentina, de 4-0 kwam na een rommelig duel om de bal tot stand via een eigen goal. Het laatste doelpunt kwam van de voet van Gaim de Ridder, waarmee Always Forward een meer dan verdiende overwinning behaalde.

Hauwert ’65 - Westfriezen 0-0

Onder een mooi herfstzonnetje en onder leiding van scheidsrechter Peter Steur begonnen Hauwert ’65 en Westfriezen aan hun onderlinge derby. Hauwert ’65, het elftal van trainer Joep Groen, speelt dit seizoen erg wisselvallig en Westfriezen had dan ook goede hoop dat er drie punten weg te slepen zouden zijn. De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Er werd van beide kanten rommelig gespeeld. In de tweede helft werd het niet veel beter. Beide teams kregen nog wel wat kleine kansen, maar de scheidsrechter behoefde naast het uitdelen van verschillende gele kaarten niet meer het spel van de middenstip te laten hervatten. Een bloedeloze 0-0 was de teleurstellende uitslag.

VVS ’46 - SEW 2-3

Onder grote belangstelling langs de lijn en in de kantine (Ajax - Feyenoord was op de buis)kon scheidsrechter Arie Bora het spel in gang zetten. In de 15e minuut werd Stefan Dol na een solo binnen de beruchte lijnen neergelegd, maar Bora zag er geen penalty in. Na een half uur spelen zorgde Jeffrey Keizer dat Travis Reuser in stelling werd gebracht, die met een schuiver voor de 0-1 zorgde. In het begin van de tweede helft stelde VVS ’46 orde op zaken. Via een assist van Mike Groot kon Stefan Dol de 1-1 intikken. Enkele minuten later gevolgd door de 2-1 nadat Stefan Dol voortikte en Mick Koopman kon scoren. Scheidsrechter Bora had vervolgens gele kaarten nodig voor Mitch Rekveld en Stoffer om het spel in de hand te houden. Diezelfde Mitch Rekveld scoorde vervolgens als een duveltje uit een doosje de gelijkmaker. Pal daarna zorgde hij ook voor de winnende treffer. SEW werd hiermee tevens periodekampioen.

Hollandia - Achilles 1894 1-0

HSV Sport - Kwiek ’78 3-0

Assendelft - Spartanen 1-0

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s ’live gemist’.