Petitie voor behoud verloskunde in het Waterlandziekenhuis

Per 4 november verhuist verloskunde naar Hoorn

Purmerend - De SP Purmerend heeft vrijdag de petitie ’Behoud verloskunde Waterlandziekenhuis’ aan Ymke Fokma van de raad van bestuur van het ziekenhuis overhandigd.

Door de fusie van het Waterlandziekenhuis met het Westfriesgasthuis verhuist de afdeling verloskunde, met ingang van 4 november, van Purmerend naar Hoorn. Bevallen in het Waterlandziekenhuis is vanaf die datum niet meer mogelijk.

Om de afdeling verloskunde in het Waterlandziekenhuis open te houden, tekenden de afgelopen weken 1.256 mensen de petitie van de SP. Al deze mensen vinden, net als de SP, dat een grote stad als Purmerend niet zonder een volledig operationele afdeling verloskunde in het ziekenhuis kan.

Tijdens de overhandiging van de petitie sprak SP-raadslid Rijn Buskoop de hoop uit dat de directie van het Waterlandziekenhuis alles op alles zal zetten om deze mensen tevreden te stellen en de afdeling te behouden. ’Het is essentieel voor Purmerend dat geboortezorg zo optimaal mogelijk is. Dat betekent ook dat er de mogelijkheid moet zijn om in het Waterlandziekenhuis te bevallen. Niet alleen voor Purmerend met 80.000 inwoners, maar ook voor de omliggende gemeenten.’

Bron: Gezinsblad Purmerend-Edam-Volendam

Fusie ziekenhuis Fusie ziekenhuis