Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 4 november

04-11-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zal ons weer helemaal bijpraten over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Jos Entius zou trots geweest zijn op Zwaluwen’30 (tegen FC Aalsmeer 2-0)

Voordat er afgetrapt zou worden voor de competitiewedstrijd tussen Zwaluwen’30 en FC Aalsmeer was er een indrukwekkende minuut stilte voor Zwaluwen’30-icoon Jos Entius, die afgelopen week is overleden.

Vanaf het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd was Zwaluwen’30 gedreven om een goede prestatie neer te zetten. Het eerste halfuur was er min of meer een evenwicht tussen beide teams. Veel gebeurde er nog niet voor de beide goals.

In de 33e minuut kwam de stand op 1-0. Een verre, goed geplaatste vrije trap van Ivo Rottiné zorgde voor een vrije doorloop richting doel van FC Aalsmeer voor Mukthar Suleiman. Mukthar wist wel raad met deze bal en bracht Zwaluwen’30 op voorsprong. De enige kans van FC Aalsmeer ontstond in de 38e minuut. Dezelfde Mukthar Suleiman verspeelde de bal op het middenveld en verschafte zo Aalsmeer een grote kans, vrij voor keeper Tim Elmers. Aalsmeer kon niet profiteren; de bal werd langs de verkeerde kant van de paal geschoten. In de 40e minuut een verrassend puntertje van dichtbij door Thomas Schaap; de keeper kan nog redding brengen.

De tweede helft was grotendeels voor Zwaluwen’30; Aalsmeer moest achteruit en als ze er al uitkwamen was het meestal gevaarloos. In de 58e minuut kwam Thomas Hand voor Jim Nelen in het veld. Toch duurde het tot de 69e minuut voordat Zwaluwen’30 de voorsprong kon uitbreiden; Thomas Schaap weet een goede steekbal op waarde te schatten en schiet de bal vanaf links in de rechterbenedenhoek voor de 2-0.

Joey Papamelodias komt in de 72e minuut voor Gani Meholli in het veld. Mukthar Suleiman kan een vrije bal in de 81e minuut niet benutten. Een minuut later (82e minuut) komt Mustafe Baré voor hem in het veld.

Zwaluwen’30 had de score in de laatste 10 minuten moeten opvoeren; achteroverleunend tegen haar eigen 16-metergebied werden door diverse snelle aanvallen nog mogelijkheden voor meer goals gecreëerd. De eindpass, rond het 16-metergebied van Aalsmeer was jammergenoeg onvoldoende om opnieuw tot scoren te komen.

Al met al een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30. Jammer was dat de scheidsrechter bij enkele kleine overtredingen of reageren met commentaar meende te moeten straffen met een gele kaart. De wedstrijd gaf daartoe helemaal geen aanleiding. Een gedreven Jouke Huitema werd terecht uitgeroepen tot Man of the Match.

MSC/Amslod - Hollandia 4-0

Hollandia leed vandaag een gevoelige nederlaag in Meppel. Door twee goals van Justin Benjamin en twee van Noah Schuurman heeft de Meppeler hoofdklasser MSC-Amslod zondag op eigen veld Hollandia met duidelijke cijfers verslagen. Daar zag het trouwens lange tijd niet naar uit, want bij rust stond het nog 0-0.

Beide ploegen konden zondagmiddag het publiek niet echt boeien. De wil was er wel, maar op het veld miste trainer Berry Zandink bij zijn ploeg beleving, die hij vorige week in de verloren derby tegen Alcides ook niet terugzag. In de tweede helft bracht Zandink na ruim een uur spelen Kaj van Duuren binnen de lijnen en mede dankzij zijn impulsen kwam MSC beter in de wedstrijd en scoorde het de 1-0 via Justin Benjamins. Daarna hadden de zwart-witten de overhand en liep de thuisploeg door Schuurman (2x) en nog een keer Benjamins uit naar een 4-0 zege.
Door deze nederlaag staat Hollandia nu negende op de ranglijst.

SEW - Westfriezen 0-1

Onder flinke belangstelling zowel langs het veld als in de kantine begon SEW z’n thuiswedstrijd tegen streekgenoot Westfriezen. Scheidsrechter Onno Jans hoefde in de eerste helft weinig handelingen te verrichten, want beide ploegen kwamen, mede door het zeer matige spel, niet tot bijzonder acties. Tot scoren kwam het sowieso niet, zodat de ruststand 0-0 was. Ook de tweede helft kende weinig hoogtepunten. De scheids kwam nog wel in actie om enkele gele kaarten uit te delen. In de 80e minuut kwam het zowaar tot een doelpunt, maar deze werd bij nader inzien afgekeurd.

Travis Reuser werd daarna van het veld gestuurd na protesten zijnerzijds. Toch kwam het nog tot een doelpunt. Westfriezen slaagde er vlak voor tijd toch nog in om tot scoren te komen. Eindstand 0-1.

VVW - Hauwert ‘65 6-1

VVW had vandaag geen partij aan het armetierig spelende Hauwert ‘65, al leek dat er in het begin van de wedstrijd nog niet zo naar uit te zien doordat Hauwert wist te scoren. De keeper van VVW kon in die beginfase nog erger voorkomen door enkele fraaie reddingen. Maar daarmee was de koek wel op. In de 36e minuut kopte Joris Schouten uit een corner fraai raak: 1-1. In de 39e minuut rondde Stefan Otsen rond een mooie aanval over rechts af, waarmee VVW op een verdiende voorsprong kwam. Dat werd tevens de ruststand. In de 52e minuut wist Tom Smit de 3-1 te maken, om vijf minuten later Rob Neuvel toe te juichen die de 4-1 op zijn naam zette. In de 59e minuut rondde Raymond Koning fraai af van buiten de 16. In de 75e minuut kon Hauwert zich eindelijk weer eens aan de greep van VVW onttrekken, maar de spaarzame uitbraak eindigde op de onderkant van de lat. 82” 6-1 Tim Neuvel bepaalde in de 82e minuut de eindstand op 6-1.

Spartanen - SVW ‘27 3-1

Onder leiding van scheidsrechter Thomas en onder flinke belangstelling begon de wedstrijd waarin keeper Jorn Ebbelaar zou uitgroeien tot de held van de dag. In de 17e minuut verrichte hij enkele fraaie reddingen, maar kon niet verhinderen dat Christian Schoenmaker in de 22e minuut de score opende. Enkele minuten later werd de score alweer gelijk getrokken door Severin, die z’n schot op doel via de tegenstanders in de kruising zag belanden. Vlak daarna wist Jorn Ebbelaar weer enkele malen op spectaculaire wijze zijn doel schoon te houden. Enkele minuten voor rust scoorde Niels Anema de 2-1. In de tweede helft kwam Spartanen na ruim 10 minuten weer tot scoren middels Joeri Zuiker. In de 65e minuut kende scheidsrechter Thomas een volgens velen onterechte penalty toe aan SVW ‘27. Wederom trok Ebbelaar de hoofdrol naar zich toe door de ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen. De wisselspelers die aansluitend werden ingezet konden het verschil niet meer maken, zodat de wedstrijd eindigde in een verdiende 3-1 zege voor Spartanen.

De Blokkers - KGB 0-0

KSV - HSV Sport 2-2

Strandvogels - Always Forward 4-2

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s ’Live Gemist (http://www.radiobontekoe.nl)’.