Hoorn worstelt met aanbesteding onderhoud sporthal

07-11-2018

De opdrachtwaarde voor onderhoud en beheer van Sporthal de Opgang in Hoorn is zo hoog, dat Europese aanbesteding onvermijdelijk lijkt. Dit blijkt uit het antwoord van BenW op vragen van vier lokale partijen.

Ook in Hoorn lijkt de regelgeving voor de Europese aanbesteding niet te voldoen. Want waarom zou je een contract niet gewoon mogen verlengen als iedereen tevreden is?

Twee losse contracten

Op dit moment heeft de gemeente Hoorn twee losse contracten. Eén voor het exploiteren van het sportcafé van Sporthal de Opgang en één contract voor het beheer en de schoonmaak van de hal.

Deze twee overeenkomsten hebben nu maar één contractpartij. Het café, het beheer en de schoonmaak worden nu dus naar tevredenheid door één partij verzorgd. Het contract voor het beheer en de schoonmaak loopt op 31 augustus 2019 af.

Beheer en schoonmaak aanbesteden

De huidige huurder komt in aanmerking voor een nieuwe huurovereenkomst voor het sportcafé. Dit vanwege de juridische bescherming van een huurovereenkomst in de zin van artikel 7:290 BW.

Maar volgens de aanbestedingsregels moet het beheer en de schoonmaak van de sporthal worden aanbesteed. En bij die aanbesteding en een nieuw huurcontract voor de huidige huurder, is het goed mogelijk dat er sprake zal worden van twee partijen.

Waarom niet verlengen

Ook hier lijkt het er op dat de regelgeving voor de Europese aanbesteding weer eens niet voldoet. Want waarom zou je bij tevredenheid een contract niet gewoon kunnen verlengen? En waarom moet de beheerder van het sportcafé als hij het beheer en schoonmaak van de sporthal wil blijven doen, ineens gaan inschrijven op een Europese aanbesteding?

Bron: Sportzaken.pro

Sporthal De Opgang Sporthal De Opgang