Partij van Arbeid Noord-Holland verjongt haar kieslijst

10-11-2018

De Algemene Leden Vergadering van de PvdA Noord-Holland heeft gekozen om opvallend veel jeugdige leden op de kieslijst te plaatsen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

In de top 20 van de PS-lijst zijn vijf kandidaten onder de 30, waaronder een 18- en 20-jarige. Velen op de lijst zijn ook in hun stad of streek bekend. Sturing aan de activiteiten geeft het PS-verkiezingsprogramma, met als speerpunten wonen, werken en een gezonde groene leefomgeving.

 

Afspiegeling van de samenleving

Voor de totstandkoming van de lijst voor de Provincie Noord-Holland heeft de kandidaatstellingscommissie gekeken naar een goede afspiegeling van de Noord-Hollandse samenleving in leeftijd, sekse en regionale herkenbaarheid. Ook hebben de kandidaatstellingscommissies gekeken naar individuele kwaliteiten en de eigenschappen om een goed team te vormen.

 

Lijstaanvoerder Adnan Tekin

Het PvdA-team voor Noord-Holland wordt aangevoerd door de ervaren Adnan Tekin (46). Adnan is Gedeputeerde in de provincie Noord-Holland met de portefeuille: natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol.

Tekin: “We staan aan de vooravond van grote veranderingen in de energie, woningbouw en natuur en landbouw. Dat vraagt om sterke PvdA’ers in de Provinciale Staten, met een uitstekende afspiegeling van de samenleving. Dit team voldoet daaraan.”

 

Naast Adnan Tekin uit Amsterdam staan op de eerste vijf plaatsen:

Statenlid Lars Voskuil (51) uit Gooise Meren, juriste Annette de Vries (58) uit Haarlem, statenlid Sandra Doevendans (34) uit Amsterdam en landelijk campagnemanager Gert-Jan Leerink (52) uit Alkmaar.

PvdA N-H PvdA N-H