Wijkbijeenkomst Risdam-Zuid over zelfstandig wonen en vrijwilligerswerk

13-11-2018

Op donderdag 22 november organiseert het bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen een wijkbijeenkomst over technische ondersteuning bij het zelfstandig wonen en vrijwilligerswerk in de wijk. De bijeenkomst begint om 20 uur en vindt plaats in wijkcentrum de Huesmolen.

 

De meeste mensen willen graag op een comfortabele wijze zo lang mogelijk zelfstandig wonen. De techniek kan hierbij ondersteuning bieden.

De gemeente Hoorn wil de bewoners informeren over wonen in de toekomst. Joke van der Gulik van het project ‘Lekker Blijven Wonen’ geeft een demonstratie van het technologisch huisje. -

 

Het bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen wil het mogelijk maken dat mensen die op een praktische manier actief willen zijn, zich in de wijk nuttig kunnen maken. Het mes snijdt aan twee kanten. Er is behoefte aan extra hulp om de wijk schoon te houden van afval, waaronder het moeilijk afbreekbare plastic en om medebewoners te ondersteunen, die door ongemakken geen boodschappen kunnen doen.

Met Loek Stam van het Vrijwilligerspunt verkennen we de mogelijkheden daartoe.

 

Astrid Hoogewoning informeert de aanwezigen over de activiteiten die de stichting Netwerk in  wijkcentrum De Huesmolen organiseert. Tot slot kunnen bewoners problemen aan de orde stellen en suggesties doen voor verbetering.

Koffie en thee zijn gratis.

Bewonersoverleg Risdam-Zuid & Nieuwe Steen Bewonersoverleg Risdam-Zuid & Nieuwe Steen