Opvallende kamermuziek in de Oosterkerk

13-11-2018

Traditie. Zo mag de komst van pianist Gerard Bouwhuis en violiste Heleen Hulst naar de Oosterkerk in Hoorn wel genoemd worden. Voor de vierde keer speelt het duo kamermuziek in – toepasselijk – ‘de huiskamer van Hoorn’.

Op vrijdag 23 november is weer een gevarieerd programma te horen.

Aanvang 20.00 uur.

 

Gerard en Heleen vormen al sinds 1998 een duo. Heleen Hulst studeerde viool bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde als soliste bij verschillende orkesten. Ook speelde zij bij het Schönberg Ensemble. Pianist Gerard Bouwhuis is gespecialiseerd in eigentijds repertoire. Hij geeft recitals en is een veelgevraagd gast bij een bijzonder groot aantal ensembles en orkesten in Nederland. Ook werkte hij met het Nederlands Blazers Ensemble en het Radio Kamerorkest. Samen stonden Gerard en Heleen aan de wieg van Nieuw Amsterdams Peil, die zich richt op kamermuziek uit de 20ste en 21ste eeuw. Opmerkelijk is, dat het duo graag eigentijdse kamermuziek in één programma bundelt met kamermuziek van de ‘gevestigde orde’.

 

Violiste Heleen Hulst begin het programma in de Oosterkerk dan ook met de ‘Partita in b klein’ van Johann Sebastian Bach. Een kwartier durende virtuoze vioolsolo. Van de in de Oekraïne geboren componist Leonid Desyatnikov wordt door het duo Bouwhuis/Hulst vervolgens ‘Wie der alte Leiermann’ uitgevoerd. Na de pauze opent Gerard Bouwhuis het programma met het tweede deel van de etude no. 10 uit ‘Douze etudes dans les tons mineurs’ van de Frans componist Charles-Valentijn Alkan. De met Chopin bevriende Alkan was één van de beroemdse pianisten/componisten uit de 19de eeuw. Het programma wordt gecompleteerd met ‘Six melodies’ van John Cage en ‘Road movies’ van John Adams. Deze beide stukken worden uitgevoerd door het duo Gerard Bouwhuis en Heleen Hulst.

 

Kaarten kosten € 15,00 en kunnen worden gereserveerd via kaartverkoop@oosterkerkhoorn.nl (mailto:kaartverkoop@oosterkerkhoorn.nl)

of telefonisch via 06-53133271.

 

Foto-onderschrift

Violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis brengen op vrijdag 23 november een gevarieerd programma vol kamermuziek in de Oosterkerk in Hoorn.

(Foto: Annelies van der Vegt).

Bouwhuis_Hulst Bouwhuis_Hulst
Oosterkerk Oosterkerk