Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 18 november

18-11-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Westfriezen - Grasshoppers 0-1

Westfriezen kon zijn hoge positie op de ranglijst in de thuiswedstrijd tegen het iets lager geklasseerde Grasshoppers uit Hoogwoud niet waarmaken. Scheidsrechter Mark Oudendag hoefde slechts in enkele gevallen in te grijpen in de deze vlakke en matige wedstrijd. In de 30e minuut werd het eindresultaat al bereikt. Grasshoppersspeler Thijs Kruijssen tekende voor de 0-1 en ondanks enkele doelkansen en een licht overwicht voor Westfriezen kwam Grasshoppers niet meer in gevaar en behaalde daarmee een uiterst verdienstelijke overwinning.

HSV Sport - Apollo ’68 4-2

HSV Sport is er in geslaagd om in de bovenste regionen te belanden van de 4e klasse. Ondanks de uiterst beperkte publieke belangstelling slaagde vertrekkend trainer Stephan Kraaij erin om zijn ploeg voldoende te motiveren tegen het bezoekende Apollo ‘68. Al duurde het wel een hele helft vooraleer de score kon worden geopend. Nick Bruinsma benutte de toegekende penalty vlekkeloos: 1-0, wat gelijk de ruststand was. Twee minuten na de hervatting zorgde Ricardo Pengel voor de 2-0, waarna Nick Bruinsma in de 54e minuut zorgde voor de 3-0. In de 61e minuut slaagde Apollo ‘68 er zowaar in om een tegendoelpunt te produceren. Tim Vlaar zorgde voor de 3-1. Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog 3-2 door een doelpunt van Freek de Boer. Aan het slot van de wedstrijd was het wederom Nick Bruinsma die aan alle twijfel een einde maakte: 4-2.

Spirit ’30 - Spartanen 1-2

Onder leiding van scheidsrechter Davey Heesakkers wikkelden het Hoogkarspelse Spirit ‘30 en Spartanen uit Wognum hun wedstrijd af. De vele toegestroomde toeschouwers zagen in de 16e minuut Joost Langedijk van Spartanen doorbreken, die Guleed Afhakame in de gelegenheid stelde om te scoren: 0-1. In de 32e minuut zorgde Dave Severins voor de 0-2 en tot dan toe had keeper Jorn Ebbelaar een zeer rustig middagje. Toch slaagde Spirit ‘30 er enkele minuten voor het rustsignaal in om de aansluitingstreffer tegen de touwen te krijgen door Jordi Klompe.

In de tweede helft deed Spirit ‘30 er alles aan om in ieder geval de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar ondanks dat alle wissels waren ingezet lukte dat niet.

DHSC - Zwaluwen ‘30 gestaakt

De wedstrijd van Zwaluwen ’30 tegen nieuwkomer DHSC (DOS/Holland/Stichtse Combinatie), de bakermat van de broertjes Sneijder (Wesley, Rodney en Jeffrey), zal op een nader te bepalen datum moeten worden uitgespeeld. In de 51e minuut hield scheidsrechter  Danny Korbee het voor gezien. De stand was op dat moment 0-1 en Zwaluwen ‘30 betreurt het dan ook in ernstige mate dat er een voortijdig einde aan de wedstrijd kwam.

Er werd tot dan toe met volle inzet gespeeld door beide partijen, waarbij de scheidsrechter gele kaarten uitdeelde aan Zwaluwen ‘30 spelers Jan Jaap Schaper en Mukthar Suleiman. Hetzelfde overkwam DHSC (2 kaarten) in de 1e helft van deze sportieve wedstrijd. DHSC had wel het betere van het spel tot vlak voor het rustsignaal. In de 44e minuut mocht Zwaluwen ‘30 een corner nemen en deze bereikte Gani Meholli op de rand van de zestien meter. Hij bedacht zich geen moment en in de draai vond hij het gaatje naast keeper Niels Willemse van DHSC. Stand 0-1.

In de 50e minuut belandde een verre bal in het strafschopgebied van Zwaluwen’30. Keeper Tim Elmers kwam goed uit zijn doel en onderschepte de bal boven het hoofd van zijn tegenstander. Tot verrassing van alles en iedereen floot de scheidsrechter voor een strafschop tegen Zwaluwen’30. Verbijstering alom.

Mukthar Suleiman, die in de eerste helft al een gele prent had gekregen voor praten, kon het niet nalaten om opnieuw commentaar te leveren – net als vele anderen binnen en buiten de lijnen -  en kreeg zijn tweede gele kaart gepresenteerd (en dus rood) en mocht het speelveld verlaten.

Kennelijk werd er op dat moment commentaar geleverd door één of meer personen, waarna scheidsrechter Danny Korbee meende het speelveld te moeten verlaten en naar zijn kleedkamer te gaan. Iedereen op en om het veld in opperste verbazing achterlatend.

Al snel bleek dat hij niet van plan was de wedstrijd nog te hervatten en zo werd deze wedstrijd na 51 minuten beëindigd met een tussenstand van 0-1 en een penalty te nemen door DHSC tegen tien Zwaluwen ‘30-spelers. De tuchtcommissie van de KNVB zal aan de hand van de rapporten van alle partijen het een en ander moeten wegen en tot een uitspraak komen. Voor zowel de spelers als de toeschouwers is volstrekt onduidelijk wat nu de aanleiding van het staken van de wedstrijd door de scheidsrechter geweest moet zijn. Duidelijk is wel dat de resterende tijd van de wedstrijd op een later moment gespeeld gaat worden en Zwaluwen ‘30 dus nogmaals de reis naar Utrecht zal moeten maken.

Be Quick 1887 - Hollandia 1-3

Hauwert ’65 - VIOS -W 0-2

Winkel - De Blokkers 3-0

Always Forward was vandaag vrij. Dit omdat met een oneven aantal ploegen wordt gespeeld deze competitie.

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s ’live gemist’.