Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 25 november

25-11-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Zwaluwen’30 en CSW komen niet tot scoren

Soms verdient een wedstrijd geen winnaar. Uiteraard wilden beide teams de drie punten pakken maar terugkijkend viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten op een koud Zwaluwen ‘30-sportcomplex. Vooral de eerste helft was het spel niet echt geweldig. Zwaluwen ‘30 wilde wel maar CSW trok, bij balbezit van Zwaluwen ‘30, een muur van verdedigers op en de aanvallers van Zwaluwen ‘30 waren niet bij machte deze muur te doorbreken. Er werd te lang rondgespeeld, zonder dat iemand ook maar tot een schot op doel kwam.

CSW combineerde de eerste helft iets beter dan Zwaluwen ‘30, maar echt gevaarlijk konden zij ook niet worden. In de 12e minuut was er een klein kansje voor Jim Nelen, die goed doorging over links, maar de bal eindigde in het zijnet. De grootste kans was in de 39e minuut voor CSW. Jelle Huitema gleed uit en gaf daarmee een CSW-er een vrije doorgang naar de ver uitgekomen keeper Tim Elmers van Zwaluwen ‘30. Deze kwam duidelijk te laat en CSW kon slechts met moeite door Joep Rive bij de tweede paal van scoren worden afgehouden.

Jim Nelen bleef na de rust in de kleedkamer en Thomas Hand was zijn vervanger (46e minuut). In de 55e minuut kwam Yannick Kuijpers in het veld voor Jan Jaap Schaper.

In de 59e minuut mocht Ivo Rottiné een vrije trap nemen op een aantrekkelijke positie. De bal wordt door de relatief kleine, maar atletische keeper tot corner verwerkt. Een minuut later een goede kopkans van dichtbij voor Zwaluwen ‘30, maar opnieuw tikte de keeper de bal over. Joey Papamelodias probeerde het in de 72e minuut met een schot van ver, maar opnieuw stond de keeper van CSW zijn mannetje en tikte de bal opnieuw tot corner. Joey Papamelodias werd in de 74e minuut vervangen door Mustafe Baré.

Beide teams probeerden nog wel wat te forceren, maar echt gevaarlijk konden zij niet worden. De laatste mogelijkheid was in de 85e minuut voor CSW.

Bij een matige inworp van Zwaluwen ‘30-zijde op de helft van CSW kon de bal worden onderschept en tot geluk van Zwaluwen ‘30 was doelman Tim Elmers bij de les en kon hij nog met moeite een hand achter de bal krijgen. Zo eindigde deze wedstrijd met de bekende brilstand (0-0).

Hollandia - Fort. Wormerveer 1-1

De geschiedenis van wedstrijden tussen Hollandia en Fortuna Wormerveer is er één vol krakers. Ooit werd er een topwedstrijd in Wormerveer gespeeld met duizenden liefhebbers langs de lijn. De partij werd door Fortuna met 5-3 gewonnen. Daaromheen waren echter weinig wedstrijden die in Wormerveers voordeel eindigden. Met die gedachte in het hoofd trok een flinke hoeveelheid Fortunezen naar het sportpark dat nog net niet in het IJsselmeer ligt. Gespeeld wordt er op echt gras. Het complex ligt er prachtig bij en zorgt automatisch voor een prima sfeer. De zeedamp nemen we maar voor lief in deze kille periode.

Als de Gladiatoren het veld betreden lijken de Fortunezen in de kleedkamer te zijn achtergebleven. Het arbitrale trio blijkt echter bezwaar te hebben gemaakt tegen hun tenue. Het verschil tussen geheel wit en roodwit gestreept met zwarte broek lijkt toch verantwoord groot, maar nu moest Fortuna in een groen Hollandia reservetenue spelen. Tja...

Hollandia opende in de wetenschap dat zij uit elf partijen 17 punten wisten te scoren. Fortuna Wormerveer uit evenveel wedstrijden slechts negen. Welnu: dat verschil is deze wedstrijd geen moment zichtbaar geweest. Fortuna was nagenoeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij, creëerde met regelmaat kansen, maar verzuimde dat in doelpunten uit te drukken.

Na acht minuten spelen al verscheen Danyl van Fortuna in kansrijke positie. Alleen voor de boomlange Hollandia-goalie kon hij niet tot scoren komen. Niet veel later een snelle actie tussen een drietal spelers van Fortuna, maar ook hier stond het vizier niet op scherp.

Daar waar iedereen al voorzichtig op een brilstand bij rust rekende ontstond er nog flink wat rumoer in de slotminuten: een kopbal net naast, ingreep van de Hollandia-goalie en een redding op de doellijn. Derhalve toch de brilstand bij rust.

Ook in het tweede bedrijf een sterker Fortuna. Hollandia kwam slechts sporadisch in de buurt van het doel. Het Wormerveerse offensief maakte de wedstrijd het aanzien meer dan waard. Diverse kansen, maar nog steeds geen man die de trekker kon/durfde over te halen. Hollandia bleef loeren op de counter. In de 70e minuut leverde dat met het nodige geluk bijna de 1-0 op, maar de assistent-scheidsrechter zag de buitenspelpositie niet over het hoofd. Het zorgde in Fortuna-gelederen even voor een korte, maar hevige schok. Aansluitend volgden een tweetal wissels bij Fortuna. Uit een vloeiende aanval wist Fortuna de 0-1 binnen te tikken. Wat restte was het uitspelen van de slotminuten. En daarin sloeg Hollandia keihard toe. De ongeveer vijfde aanval van de Hoornaars deze wedstrijd werd werkelijk perfect afgerond. De bal verdween exact in de kruising en zo eindigde deze noordhollandse derby in een 1-1 remise.

Victoria O - Always Forward 1-9

Dat het vandaag een moeilijke wedstrijd zou worden voor Victoria O was van tevoren wel bekend. Forward is namelijk een van de betere teams in deze poule. Maar dat de eindstand 1-9 voor de Horinezen zou worden, dat had niemand kunnen voorspellen.

De Obdammers begonnen goed aan de wedstrijd. Forward liet Victoria  in het begin van de eerste helft het spel maken. Zij lieten zich inzakken en de thuisclub kon steeds de vrije man opzoeken. Echt gevaarlijke momenten voor het doel van Forward waren er echter niet. Wel waren er kansjes voor Forward. In de 7e minuut was het nog uitstel van executie, maar in de 12e minuut lag de 0-1 in het netje. Nadat de eerste corner nog verwerkt kon worden, werd de tweede corner onberispelijk ingeschoten door de balvaste spits van Forward. Het antwoord was van Victoria: Gijs Hoedjes was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot kon nog net tot corner worden getikt door de Forward-keeper.  Ook zijn vrije trap even later kon goed worden gekeerd door de keeper. In de 19e minuut kwam de op dat moment verdiende 1-1 op het scorebord. Rens Kramer kopte de bal (niet geheel onhoudbaar) uit een corner binnen. Vijf minuten daarna keek de thuisclub weer tegen een achterstand aan: uit een corner werd de 1-2 binnengekopt. Keeper Thomas Bakker ging hier niet vrijuit. Kort daarna moest Mauro  Schaut geblesseerd het veld verlaten en dat bleek een behoorlijke aderlating te zijn. Jammer voor Fortuna was de poging van Wessel Klaver, die de keeper van Always Forward ver voor zijn doel zag staan. Zijn schot van afstand belandde naast het doel. In de 30ste minuut had de scheids de thuisclub een strafschop kunnen en misschien wel moeten geven, maar hij deed dat niet. Dat leek wel de ommekeer van de wedstrijd, want vanaf dat moment ging heel veel fout bij de Obdammers. Sinterklaas was er niks bij. In de 37ste minuut een fout van captain Sjors Ootes dat de 1-3 betekende. Twee minuten daarna kon een Forward-speler vanaf eigen helft oprukken, zonder dat een Victoria-speler hem de doorgang belette. Hij maakte zijn solo op een prachtige manier af: 1-4. Vlak voor rust een mogelijkheid voor invaller Aron Munster, maar ook hier zat de keeper van Forward goed bij.

Na rust een – kleine – mogelijkheid voor spits Tino Rood, maar hij kwam een teenlengte te kort om de voorzet binnen te kunnen tikken. Tot de 60ste minuut kon Victoria de gasten nog van het scoren houden, maar daarna was het helemaal gedaan met het Obdamse verweer. In het laatste half uur scoorden de Forwardspelers maar liefst 5 keer. En daar zaten enkele leuke, uitgespeelde doelpunten bij. Eindstand dus 1-9.

Spartanen - West Frisia 0-0

De Wognummers en de Enkhuzers waren er zeer op gebrand om drie punten uit deze wedstrijd te halen, doch na afloop konden beide trainers het met elkaar eens zijn dat er vandaag niet meer in zat dan een gelijkspel. Spartanen moest de door scheidsrechter Lodeweges geleide wedstrijd beginnen zonder Maarten Zuiker. De enige keren dat hij handelend moest optreden was om gele kaarten uit te delen. Beide ploegen speelden verder te gehaast en zonder echte overtuiging. Mol had inmiddels keeper Jorn Ebbelaar vervangen, die te zeer geblesseerd was geraakt en derhalve moest afhaken.

In de 75e minuut kwam Youri Zuiker nog in het veld, maar ook hij kon het verschil niet maken. Ondanks dat aanvoerder Maarten Vijzelaar van West Frisia een puike wedstrijd speelde kon ook hij er niet voor zorgen dat er iets anders op het scorebord kwam dan de 0-0.

VVS ‘46 - Westfriezen 4-5

Onder leiding van scheidsrechter John van der Wilt trapten de Spanbroekers af tegen Westfriezen in wat later bleek een doelpuntrijke wedstrijd zou worden. In de 19e minuut maakte Stefan Dol een beetje tegen de verhouding in de 1-0. Vijf minuten later zorgde Mick Koopman voor de 2-0, waarna Stefan Dol in de 40e minuut zorgde voor de ruststand van 3-0. De Spanbroeker supporters zochten met een gerust hart de kantine op, maar dat bleek al gauw volledig ten onrechte. In de 56e minuut maakte Kevin Weevers de 3-1, een minuut later gevolgd door Danilo Apreda die 3-2 liet aantekenen, en weer twee minuten later werd de stand gelijkgetrokken door Roy Harms. In de 68e minuut zorgde de goed spelende Wesley Mak dat Westfriezen voor het eerst op voorsprong kwam. Mitchell Gieltjes breidde de score uit naar 3-5 en in de laatste minuut wist Joris Maas de eindstand van 4-5 op het scorebord te krijgen. De officiële uitslag werd overigens abusievelijk door de scheidsrechter als 3-5 vermeld, maar dat zal nog worden rechtgetrokken.

De Blokkers - Texel ‘94 1-0

Woudia - HSV Sport 1-1

Hollandia T - Hauwert ‘65 4-1

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl  (http://www.radiobontekoe.nl ) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s live gemist.