Mezzo sopraan Ingrid Stijsiger in het Groene Kerkje

01-12-2018

Mezzo-sopraan Ingrid Stijsiger, geboren in 1966, studeerde in 1990 af aan het Conservatorium te Alkmaar bij Maja Schermerhorn en studeerde daarna 3 jaar UM bij Cora Canne Meijer aan het Sweelinck Concervatorium te Amsterdam. Zij deed mee aan verschillende masterclasses en zong in diverse Opera’s, zoals de titelrol in Carmen.  Ze is lid van trio Tre Donne, kwartet The lost Maples en heeft gezongen in bijna alle grote zalen in Nederland, waaronder Concertgebouw Amsterdam, Vredenburg Utrecht en De Doelen in Rotterdam.

Religieus Erfgoed

Het Groene Kerkje in Lamberschaag dankt haar naam aan de groen geschilderde toren. In de toren bevindt zich een zeer oud en gaaf uurwerk, vermoedelijk gemaakt in 1480. De luidklok in de kerktoren is in 1495 gegoten door Gerardus van Wou. Meerdere interieuronderdelen herinneren aan de oude functie van het gebouw waaronder een preekstoel uit 1633, drie grote tekstborden en een orgel. Het orgel is gebouwd in 1866 door de Firma L. van Dam & Zonen te Leeuwarden met gebruikmaking van veel onderdelen uit het oude orgel van Hoogkarspel. Dit orgel wordt zelden meer gehoord in het oude kerkje. Maar zondag 9 december komt daar verandering in: dan zal het orgel weer glorieus klinken in begeleiding van de liederen van mezzo sopraan Ingrid Stijsiger.

Zang

Hoort bij dit seizoen; of het nu langs de deuren is, of bij de schoorsteen of in aanbidding.. de stem is het meest oorspronkelijke instrument en de klank ervan kan zoveel vertolken.. Klassieke liederen van Bach, Händel, Giordani; liederen als ‘Minuit Chrétienne’ en het ‘Ave Maria’ zullen prachtig ten gehore gebracht worden door Ingrid Stijsiger, begeleid door Felicity Goodwin, in het stemmige Kerkje

Waarbij we u graag verwelkomen, met glühwein en een kransje toe,

Op zondag 9 december om 11.30 uur in het Groene Kerkje te Lambertschaag Toegang  €13,50 Abonnees € 11,50  www.hetgroenekerkje.nl (http://www.hetgroenekerkje.nl)                                                                   

Groene Kerkje Lambertschaag1 Groene Kerkje Lambertschaag1