Dekamarkt geeft financiële injectie voor vergroening scholen

Filiaalchef Erwin Doffer overhandigt aan Marjon Brouwer van de buurtgroep de cheque ten bate van de vergroening van de drie basisscholen

Zaterdag 1 december werd de uitslag bekend gemaakt van de sponsoractie van de Dekamarkt in de wijk Risdam-Noord. De voorbije weken konden klanten van de supermarkt stemmen op een buurtinitiatief naar keuze. Er werd maar liefst € 5000,- verdeeld over drie buurtinitiatieven.

De samenwerking van de drie basisscholen in deze wijk die zich met de opbrengst willen vergroenen kreeg veruit het meeste steun. Zij kregen een cheque van € 2643,97 overhandigd door filiaalchef Erwin Doffer. De buurtgroep ’Risdam-Noord Groen!’ die dit buurtinitiatief initieerde en verder zal begeleiden was enorm verrast door de geweldige opbrengst. Marjon Brouwer, lid van de buurtgroep, vertelt: “Wij hoopten bij het begin van de actie op € 1000,-. Met deze opbrengst kunnen wij zoveel doen! Het mooiste is wel dat de drie basisscholen, Klimop, De Rank en De Flierefluiter deze vergroening willen. Zij zien de waarde voor hun leerlingen en voor de wijk van meer groen. Dit met de blik gericht op een betere gezondheid en meer biodiversiteit. Zelfs meer klimaatbewustzijn wordt hiermee al vroeg aangeleerd.”

Filiaalchef Doffer vertelt dat de buurtinitiatieven deze steun verdienen: “Samen maken wij deze wijk. Het is bijzonder om te zien hoe wij als ‘buurtsuper’ verbindingen tot stand kunnen brengen. Dat de drie basisscholen de handen in één slaan in een gezamenlijk doel is prachtig. Wat mij betreft worden het drie groene oases in de wijk!”

De andere buurtinitiatieven werden ook goed bedeeld. De tienersoos in Wijkcentrum De Cogge kreeg € 1329,61 uitgereikt en de Honk- en Softbalvereniging Urbanus kan voor € 1026,42 haar sport promoten bij scholen.

Buurtgroep verrast met cheque Buurtgroep verrast met cheque