Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 2 december

02-12-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Argon - Zwaluwen’30 1-3

Mukthar Suleiman zorgt voor (late) winst Zwaluwen’30 (1-3).

Argon begon aan de wedstrijd tegen Zwaluwen’30 als koploper. De eerste periode kende over 8 wedstrijden ook 8 verschillende lijstaanvoerders. Eenieder kan winnen of verliezen van elkaar. De verwachting was dat Zwaluwen’30 het in Mijdrecht moeilijk zou krijgen.

Het eerste half uur was voor een beter spelend Zwaluwen’30. De eerste kans voor Zwaluwen’30 was gelijk goed voor een voorsprong van 0-1. Een diepe bal van Yannick Kuijpers werd op waarde geschat door Mukthar Suleiman. Hij liep zijn directe tegenstander eruit en schoot de bal van buiten het 16-metergebied prachtig over de de uitgelopen keeper in de linkerbovenhoek. Het laatste kwartier van de 1e helft was voor Argon. Het combineren van Zwaluwen’30 werd moeizamer en Argon nam meer het initiatief. In de 40e minuut een goed genomen hoekschop door Argon werd door Ilias Latif met een prima kopstoot in de kruising boven Yannick Kuijpers afgerond 1-1.

In de 2e helft twee teams met goede inzet maar weinig vernuft. Te ver doorgevoerde acties leverde weinig op voor de beide doelen. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd en mocht Zwaluwen’30 de drie punten mee naar Hoorn nemen. In de 88e minuut een verre uittrap van Zwaluwen’30-doelman Tim Elmers bereikte de sprintende Mukthar Suleiman mede door een slippertje van de laatste verdediger van Argon. Mukthar hield prima het overzicht en omspeelde de keeper van Argon om vanaf links de bal in het lege doel te schieten: 1-2. Argon zette aan voor een eindoffensief waardoor ruimte ontstond voor een snelle Zwaluwen’30-counter. Opnieuw Mukthar Suleiman mocht het strafschopgebied van Argon binnengaan. Hier werd hij in de 92e minuut onreglementair gestuit en mevrouw van de Berg, de scheidsrechter van dienst, legde bal op de stip voor een penalty, die door Ivo Rottiné onhoudbaar binnen werd geschoten, waarmee de eindstand van 1-3 was bereikt. Een ”Duitse” overwinning in Mijdrecht door Zwaluwen’30.

Hollandia - RKHVV 3-0

Hollandia heeft vandaag uitstekende zaken gedaan. Daar waar de concurrentie de nodige punten morste behaalde Hollandia de volle winst tegen hekkensluiter RKHVV. Mark Zwagerman slaagde er na 25 minuten spelen in om de 1-0 op het scorebord te krijgen, wat tevens de ruststand was. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het opnieuw Mark Zwagerman die succesvol was en de 2-0 aantekende. De kroon op de wedstrijd werd uiteindelijk gezet door Kevin Giele, die met een mooie lob in de volle loop zorgde voor de uiterst verdiende einduitslag van 3-0.

Always Forward - RKEDO 3-3

Scheidsrechter Henk Belder zorgde dat in Hoorn keurig op tijd werd afgetrapt voor de wedstrijd tussen Always Forward en RKEDO. In de 10e minuut kwamen de gasten verrassend op voorsprong door een doelpunt van Chris van der Heijden, die vlak daarvoor nog geel had gehad. Tien minuten later werd de stand alweer gelijkgetrokken door Cemil Zaal. In de 22e minuut liet de ploeg uit De Goorn blijken dat het voornemens was om geen genoegen te nemen met een gelijkspel. Mike Lieshout tekende voor de 1-2. In de 37e minuut stelde Timo Polsma weer orde op zaken. Door een prachtig schot in de bovenhoek zorgde hij voor de 2-2.

In de tweede helft duurde het tot de 72e minuut vooraleer er weer gescoord werd. Dit keer kwam Always Forward op voorsprong middels een doelpunt van wederom Cemil Zaal. Die stand werd drie minuten later alweer gelijk getrokken en ondanks diverse kansen van beide kanten kwam er geen verandering meer in de eindstand van 3-3.

Westfriezen - Kleine Sluis 6-1

De publieke belangstelling was beneden peil, maar dat weerhield Westfriezen er niet van om een goed resultaat te behalen. Mitchel Gieltjes zou in de wedstrijd tegen de ploeg uit Anna Paulowna uitgroeien tot de man van de wedstrijd, die door Westfriezen ruim werd gewonnen. In de 39e minuut zorgde hij er zelf voor dat de Zwagers op voorsprong kwamen door de toegekende penalty onberispelijk binnen te schieten. Dat werd tevens de ruststand. In de tweede helft werd kwam na twee minuten door een verdedigingsfout van Kleine Sluis de 2-0 tot stand. En wederom was het Mitchel Gieltjes die het doelpunt op zijn naam kon schrijven. In de 54e minuut wist Kleine Sluis tegen te scoren, maar tien minuten later kon Max Broers de score alweer uitbreiden na goed voorberereidend werk van Mitchel Gieltjes. In de 73e en 77e minuut zorgde Danilo Apreda voor de 4-1 en 5-1, waarna Bart Jan de Graaff zorgde voor de eindstand van 6-1.

SEW - VVW 0-3

Onder leiding van de immer scheutig met gele kaarten zwaaiende scheidsrechter John van der Wilt (vorige week maar liefst 10) wikkelden SEW en VVW hun onderlinge wedstrijd af. Al snel moest SEW het stellen zonder Gert Jan Karsten vanwege een hamstringblessure. In de 18e scoorde Rob Neuvel de 0-1 met een fraaie stiftbal. Vlak voor rust werd tot ieders verbazing de gelijkmaker afgekeurd. Een bal in de kruising werd vervolgens afgekeurd wegens buitenspel. In de 80e minuut scoorde VVW wederom. Ditmaal middels een streep in de kruising. Rob Neuvel zorgde daarna voor de eindstand van 0-3, waarmee trainer Niels Bakker uiterst content was. Man of the match was aanvoerder Joris Schouten van VVW.

HSV Sport - De Valken 3-2

Grasshoppers - De Blokkers 1-1

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s Live gemist.