Eis tot rectificatie lasterlijke uitspraken van directeur Discriminatiezaken

Directeur suggereert kwade trouw raadsleden bij samenscholing tijdens Sinterklaasintocht

Onderstaande brief is maandag 3 december 2018 spoedheidshalve per e-mail verzonden door twee raadsleden van de Hoornse Onafhankelijke Partij (HOP) t.a.v. de heer Luc Hofmans, directeur van Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord. In de brief worden excuses en rectificatie geeist voor de laster die is verspreid door  Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord n.a.v. Sinterklaasintocht in Hoorn.

 

Aan het bestuur en de directie van ART. 1 Bureau
Discriminatiezaken Noord-Holland Noord
Postbus 3095
1801 GB ALKMAAR

Betreft: Verzoek tot rectificatie van lasterlijke uitspraken
Datum: 3 december 2018
Afschrift: De gemeenteraad en burgemeester van Hoorn, media

Geachte dames en heren,

Op zondag 2 december 2018 schrijft de heer Hofmans in een posting van uw bureau (!) op Facebook onder meer het volgende:

”Ik ben ook in het bezit van een screenshot van de heer Robert Vinkenborg, die samen met zijn fractiegenoot Guido Breuker van HOP na een gesprek met Menno Jas naar mijn idee de mensen van Movement of Colour kwam afleiden in dienst van de samenscholing.”

Hiermee wordt de suggesties gewekt dat wij beiden ’ter kwader trouw’ aanwezig waren bij de Sinterklaasintocht in Hoorn en zouden hebben samengewerkt met de heer Jas van de DRP om opzettelijk demonstranten af te leiden t.b.v. een samenscholing georganiseerd door Jas cs. Wij zijn gekwetst door deze openlijke laster en aantoonbare leugens.

Hoewel de heer Hofmans stelt - en dus zou moeten bewijzen - en wij ons nergens voor hoeven te verdedigen, het volgende over de feiten:

- de heer Breuker was niet aanwezig bij de Sinterklaasintocht;

- de heer Vinkenborg was er om met eigen ogen te zien hoe alles zou verlopen en heeft gesprekken gevoerd met tal personen: voor en tegenstanders, buurtbewoners, winkeliers, college-raadsleden, aanwezige ambtenaren en in de functie aanwezige locoburgemeester;

HOP is van mening dat je niet zou moeten willen demonstreren bij een Sinterklaasintocht om een ongestoord kinderfeest te waarborgen. Wij zullen ons daar nooit voor lenen, laat staan dat wij ons bezig zouden houden met het afleiden van wie dan ook, laat staan met kwade bedoelingen.

De heer Hofmans beschuldigt, suggereert en lastert raadsleden in de openbaarheid. Dat kwetst ons en dat schaadt onze goede naam: wij zijn ook maar gewoon vaders en deelnemers aan het maatschappelijk verkeer en wensen niet in een extremistische hoek te worden geduwd. Wij eisen dat onverwijld de beschuldigingen langs dezelfde wegen als waarlangs ze zijn verspreid worden gerectificeerd en uw excuses. Mocht dit uitblijven dan zullen wij aangifte doen wegens laster en smaad tegen zowel uw organisatie als tegen de heer Hofmans.

Met vriendelijke groeten, Hoornse Onafhankelijke Partij

Robert Vinkenborg, Guido Breuker

HOP HOP