Herberg Hoorn Verhalen van Ver

04-12-2018

In december organiseert én bundelt Herberg Hoorn opnieuw verschillende soorten activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid, het delen van talent en laten zien wat Hoorn in huis heeft. En dit alles in het thema ‘Stad van Ontmoeting’. Herberg Hoorn vindt dit jaar plaats van 15 t/m 26 december, zie het complete programma op www.herberghoorn.nl (http://www.herberghoorn.nl)

Zo kunt u op zaterdag 15 december in de Centrale Bibliotheek aan de Wisselstraat in Hoorn komen genieten van Verhalen van Ver. Tijdens deze middag vertellen vier ‘nieuwkomers’ van buiten onze landsgrenzen en vier Nederlanders uit andere provincies hoe zij zijn ingeburgerd in Westfriesland. Wat kwamen zij tegen aan normen en waarden die zo anders waren dan thuis? Met welke reden kwamen ze hier naar toe? En welke keuzes hebben zij gemaakt en welke vorm vonden zij in de omgang met de ‘Westfries’. 

De verhalen duren telkens zo’n tien minuten en worden in tweetallen vertelt. Daarna is er ruimte voor vragen. De indeling voor 15 december is: start 13.30 Anton van der Meyden en 13.40 Cengez Erol; om 14.10 Kholoud Al Mobayed en 14.20 Carine den Boer; vervolgens om 14.50 Rob Weber en 15.00 Tamara Nima en tot slot om 15.30 Nejervan Bamerby en om15.40 Marlies Vos. Vanaf 13.30 uur in de Bibliotheek Hoorn, toegang vrij.

Verhalen van Ver Verhalen van Ver