Oproep voor het schrijven van kerkenvisie

04-12-2018

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid, heeft namens Fractie Tonnaer een brief geschreven aan het College van B&W met oproep kerkenvisie te schrijven samen met Platform Religieus Erfgoed en financiële middelen van het ministerie van OCW hiervoor te gebruiken. Zie de brief:

 

Aan College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betreft: vragen samenstellen Kerkenvisie Hoorn

Hoorn, 4 december 2018

Geacht College,

 

Zaterdag 10 november jl. is in de Stevenskerk in Nijmegen door verschillende organisaties onder leiding van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, de nationale Kerkenaanpak ondertekend. De nationale Kerkenaanpak is een samenwerking van provincie, gemeenten, kerkeigenaren, erfgoedeigenaren en het ministerie van OCW.

Naast het ondertekenen van de Kerkenaanpak heeft minister Van Engelshoven 3 miljoen per jaar aan gemeenten beschikbaar gesteld voor het opstellen van kerkenvisies.

Wij willen u aanmoedigen ook voor onze gemeente een kerkenvisie op te stellen en gebruik te maken van de financiële middelen die het ministerie van OCW hiervoor beschikbaar stelt.

Al jaren overlegt het college met het Platform Religieus Erfgoed over het Hoornse culturele en religieuze erfgoed. Onze fractie vindt het Platform zeer geschikt om samen een kerkenvisie voor Hoorn op te stellen. In de kerkenvisie zou een langetermijnperspectief beschreven moeten worden voor culturele en religieuze kerken in Blokker, Zwaag en Hoorn.

 

Vraag: Bent u bereid samen met het Platform Religieus Erfgoed een kerkenvisie voor de Hoornse kerken te schrijven en van de beschikbaar gestelde financiële middelen van het ministerie OCW gebruik te maken?

 

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

Fractie Tonnaer Fractie Tonnaer