Van aapjeskast naar magische trollengrot in voormalig V&D te Hoorn (Video)

08-12-2018

Velen van ons zullen het zich vast nog herinneren; met een kwartje in de hand huppelend door de V&D naar de aapjeskast. Nadat je muntje door het apparaat was ingeslikt sprong het licht aan en begonnen de aapjes te dansen en muziek te maken. Wat een magisch gevoel was dat!

De ondernemers en kunstenaars in de voormalige V&D te Hoorn vonden het tijd deze magie terug te halen rond kerst en deze herinnering nieuw leven in te blazen door middel van een kinetisch kunstwerk. In plaats van 7 aapjes zijn het nu 9 trollen en in plaats van een kast is het een drie meter brede etalage in het voormalig V&D pand. Een magisch sprookjesbos annex trollenland waar de trollen dansen, muziek maken en vooral mensen verwonderen. De trollen zijn door kunstenaar Tinus D afgelopen maanden allemaal stuk voor stuk gemechaniseerd. Wat het nog leuker maakt is dat verwondering van de toeschouwers binnen te zien is op het “ Verwonderscherm”. Tussen de trollen staat namelijk een camera die alle lachende gezichten en twinkelende kinderogen vast zal leggen voor het winkelend publiek.

Ben jij ook benieuwd naar de trollengrot? Kom dan vanaf zondag 9 december 2018 naar het voormalig V&D pand in Hoorn. Wij zetten de trollen om 14:00 uur officieel in beweging.

Klik bovenaan op de link om een kleine impressie te krijgen...

Voorheen V&D Voorheen V&D