Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 9 december

09-12-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Ruurd Barendsen, Andre van der Molen en Joop van der Sluijs zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Verdiende overwinning op WV-HEDW (1-0)

Zwaluwen’30 een uur met 10 spelers

Het eerste halfuur van de thuiswedstrijd van Zwaluwen’30 tegen het Amsterdamse WV-HEDW was misschien wel het beste van het huidige seizoen. De bal ging prima rond van links naar rechts en de spelers vonden elkaar in prima positiespel. WV-HEDW keek ernaar en kon niet echt meedoen in deze periode.

Het wachten was op doelpunten van Zwaluwen’30-zijde. De doelpoging in de 15e minuut verdiende de schoonheidsprijs; een snelle aanval over rechts werd door een op volle snelheid sprintende Gani Meholli uitstekend voorgezet op de inkomende gelegenheidsspits Joep Rive. Deze kopte de bal via de lat net over het doel van WV-HEDW. Jammer, deze doelpoging had een beter lot verdiend.

In de 21e minuut kan WV-HEDW met moeite nog redding brengen op de doellijn. In de 23e minuut mocht aanvoerder Ivo Rottiné een vrije schop nemen van buiten het strafschopgebied. Hij zag een kleine mogelijkheid aan de rechterzijde van de muur waar de bal langs kon en de schoot de bal met een laag schot in de uiterste rechterbenedenhoek. Stand 1-0. De keeper van WV-HEDW was kansloos op deze uitstekend genomen vrije schop.

In de 27e minuut een stuiterbal in de zestien van WV-HEDW; deze kon nog met veel moeite worden weggewerkt tot corner. De 30e minuut was cruciaal voor het verdere verloop van deze wedstrijd. Een klutsbal in de Zwaluwen’30-verdediging zorgde ervoor dat een WV-HEDW-er vrije doorgang had naar de reeds ver voor zijn doel staande keeper Tim Elmers van Zwaluwen’30. Buiten de zestien beging Tim een overtreding op de doorgebroken speler, waardoor de scheidsrechter van dienst, de heer Hardeman, niet anders kon beslissen dan dat keeper Tim Elmers het veld met een rode kaart moest verlaten en Zwaluwen’30 een uur met een man minder moest gaan spelen.

Gani Meholli werd eruit gehaald ten faveure van de nieuwe keeper Levie Rood. Het spelbeeld veranderde wel. Zwaluwen’30 trok zich wat meer terug op eigen helft zonder dat WV-HEDW echt gevaarlijk kon worden. De controle over de wedstrijd bleef ook met 10 man intact.

Na de rust hetzelfde spelbeeld met de allergrootste kans in de 55e minuut voor Zwaluwen’30 om de score uit te breiden. Mukthar Suleiman liet zijn directe tegenstander zijn hakken zien en ging alleen af op keeper Jordy Heimens van WV-HEDW. Hij had niet de rust om de keeper te passeren en schoot de bal tegen hem aan.

In de 57e minuut een prima redding van keeper Levie Rood op een lage kopbal in de hoek. Met een uiterste krachtinspanning kon hij nog net zijn hand achter de bal krijgen.

Dani Mes werd in de 63e minuut gewisseld voor Thomas Schaap en in de 78e minuut kwam Perry Vlasman voor Mukthar Suleiman in het veld.

In de 79e minuut kreeg Jordy Dijkhuizen van de scheidsrechter zijn 2e geel voorgeschoteld en ook hij mocht dus met rood gaan douchen. Nog ruim 10 minuten met 10 tegen 10.

Een opportunistisch WV-HEDW probeerde nog met hoge ballen de verdediging van Zwaluwen’30 te verontrusten. Keeper Levie Rood hield overzicht in een druk strafschopgebied en hield prima stand tot het einde van de wedstrijd.

Een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30 met 1-0.

Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Roda’46 uit Leusden.

Zwaluwen’30 met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden, staat nu op plaats 5 met 17 punten uit 10 wedstrijden.

Spartanen - ZAP 2-2

Met enkele honderden toeschouwers langs de lijn en in de kantine werd onder leiding van scheidsrechter Michel Kerssens afgetrapt voor een wedstrijd waar veel van werd verwacht. Trainer Bosma zag zich gedwongen om de plaats van doelman Ebbelaar wederom in te laten nemen door Mol, die overigens een puike wedstrijd speelde.

Het door trainer Hans de Koning getrainde ZAP kwam al in de 2e minuut op voorsprong door een goal van Robert Schoen. Na 15 minuten spelen werd de stand weer gelijk getrokken door Stam, die met een halve volley de linkerbenedenhoek vond.

Na een half uur spelen wist keeper Mol met een schitterende redding te voorkomen dat ZAP tot scoren kwam. Vlak daarna slaagde Dave Severins er niet in om een opgelegde kans te benutten na een verdedigingsfout van ZAP.

De rust werd dan ook bereikt met een 1-1 tussenstand.

Vlak na rust scoorde Timo Bedorf de 2-1, waarna de wedstrijd een rommelig verloop kreeg. In de 73e minuut slaagde ZAP er toch in om de gelijkmaker te produceren. Daar kwam wel het nodige geluk bij kijken, omdat de bal via een kluts achter doelman Mol belandde. Diezelfde Mol kreeg in de 80e minuut met een prachtige redding nog de handen op elkaar en zich meer dan eens een uitstekend vervanger betoonde van Ebbelaar. Eindstand 2-2, waarmee beide trainers genoegen konden nemen.

De Blokkers - Westfriezen 3-0

Kwamen in het verleden bij een derby nog wel eens vele honderden mensen op de wedstrijd af, vandaag kwam slechts met moeite het aantal toeschouwers boven de 100. Dat zal mede z’n oorzaak hebben gevonden in het bepaald niet fraaie weer.

De Blokkers liet er geen gras over groeien, want al in de 2e minuut kwam het op voorsprong door Jasper Bennis. Vijf minuten voor het rustsignaal zorgde René Weever ervoor dat Westfriezen nog dieper in de put kwam. In de tweede helft werden dan ook alle wisselspelers verbruikt om het tij te keren, maar dat mocht niet baten. In de 50e minuut was Mark de Wit er al in geslaagd om de stand op 3-0 te brengen, waardoor Westfriezen een hopeloze strijd voerde. Dat kwam mede door het onverzorgde spel.

Alcides - Hollandia 4-3

Dynamo - Always Forward 3-1

RKEDO - HSV Sport 1-1

KGB - Hauwert ‘65 1-1

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s ’live gemist’.