Zeer geslaagde kinderfietsjes actie

10-12-2018

Op drie Hoornse kindercentra mochten op 29 november verschillende kinderen een fiets in ontvangst nemen uit handen van Jan Kooijman en Mans Semler. De heren verzamelen gebruikte kinderfietsjes, knappen ze op en geven ze weg aan West-Friese gezinnen die niet veel te besteden hebben.

Ze zijn er een paar maanden mee bezig geweest, Jan Kooijman en Mans Semler uit Hoorn. Kinderfietsjes inzamelen en opknappen om ze weg te geven aan gezinnen uit West-Friesland die het niet breed hebben.

Na een oproepje op Facebook kwamen er vanuit heel Nederland zo veel fietsjes binnen dat iedere plek in hun huis gebruikt werd. In totaal werden 150 fietsjes verzameld en opgeknapt. Een succes dat beide heren niet hadden verwacht toen ze eerder dit jaar aan deze actie begonnen.

Eind oktober werd Kinderopvang Berend Botje benaderd door Jan Kooijman. Enthousiast vertelde hij over zijn fietsenactie. Uiteindelijk werden op 29 november jl. 14 kinderen van verschillende Hoornse Berend Botje-locaties blij gemaakt met een fiets.

De heren zijn van plan om volgend jaar weer een fietsenactie op te zetten. De gemeente Hoorn heeft al aangeboden opslag voor de fietsjes te regelen. En daar blijft het niet bij, want in onder andere Almere, Leiden en Alphen aan den Rijn gaan vrijwilligers een soortgelijke actie opzetten.

Bron: middenstander.nl

Zeer geslaagde kinderfietsjes actie Zeer geslaagde kinderfietsjes actie