Kerstmis in en rond de koepelkerk

10-12-2018

De monumentale koepelkerk aan het Grote Noord in Hoorn is tijdens de kerstperiode vaker geopend zijn voor bezichtiging. In de weken voorafgaande aan de kerstdagen zullen vrijwilligers de kerk in kerstsfeer brengen en zal de grote kerststal voor in de kerk geplaatst worden. Dit jaar hebben vrijwilligers weer een nieuwe stal gebouwd, waarin de oude beelden geplaatst zullen worden.
Speciaal om de kerststal te bezichtigen is de kerk zaterdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur.


Zondag 23 december vanaf 13.00 uur vindt voor de koepelkerk de voorstelling plaats in het kader van HERBERG HOORN met aansluitend  in de KOEPELKERK de sing a long- samenzang van de mooiste kerstliederen o.a stille nacht, heilige nacht ... naar driving home for christmas... Deze volkskerstzang start om 16.30 uur en is vrij toegankelijk. Aan deze bijeenkomst wordt meegewerkt door het koor van Herberg Hoorn, bas-bariton Wout Oosterkamp, voces Cyriaci darabukka speler Nout Mardini. Stadsorganist Mark Heerink zal de meezing kerstliederen begeleiden op het grote monumentale maarschalkerweerd orgel in de kerk.

Op kerstavond 24 december zijn er in de koepelkerk twee nachtmissen, om 20.00 uur en om 22.30 uur. Hiervoor kunt u toegangskaarten verkrijgen a 2 euro, tijdens alle voorafgaande openstelling van de koepelkerk.

Op eerste kerstdag 25 december is er s, middags om 14.30 uur het traditionele Kindje wiegen. Voor de kinderen wordt het kerstverhaal voorgelezen en alle kinderen mogen verkleed als engel, herder of koning meespelen. Ook worden er veel leuke en bekende kerstliederen gezongen. Toegang is vrij.

Op tweede kerstdag 26 december is de kerk geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.
In de sfeervolle kerk kunt u dan rustig de kerststal bezichtigen en rondlopen.

De vrijwilligers van de stichting koepelkerk wensen iedereen een zalig kerstfeest en een gezond en fijn 2019.

De eerste grote tweede hands boeken en platenmarkt in 2019, is op zaterdag 6 april 2019.

Koepelkerk torens Koepelkerk torens