Fracties enthousiast over plan Holenkwartier

12-12-2018

In de raadscommissie van dinsdagavond kwam het plan om op de locatie van de vroegere Philipsfabriek aan de Holenweg een nieuwe wijk te bouwen, genaamd Holenkwartier, aan de orde.

Fracties toonden zich enthousiast over het voorliggende plan. Het plan houdt in: woningbouw (400 woningen), een woontoren van maximaal 45 meter, horeca, maatschappelijke voorzieningen, een hotel en kleinschalige bedrijven. Vooral het feit dat er alle soorten woningen worden gebouwd, zowel sociale woningbouw als koopwoningen, viel in goede aarde. Fractievoorzitter Robert Vinkenborg van de Hoornse Onafhankelijke Partij onderstreepte dit nog eens.

De fractie van GroenLinks wilde bij monde van Roy Drommel weten aan welke bedragen gedacht moet worden als over goedkoop, middel en dure woningen wordt gesproken. Wethouder Broersma kon daar niet onmiddelijk antwoord op geven en verwees naar ontwikkelaar Terra Marique. Hij verweerde zich met de opmerking dat het ongebruikelijk was om in dit stadium prijzen te noemen. Dit leidde tot irritatie van Hoorn Lokaal fractielid René Assendelft. Hij is van mening dat de wethouder wel bedragen zou moeten noemen die bij de indicatie goedkoop, middel en duur horen en dat bij toekomstige plannen concreter moet worden aangeduid.

Wethouder Simon Broersma deelde verder mee dat door een nieuwe wet woningcorporaties geen commerciele activiteiten meer mogen ontplooien. Daarom wordt de overeenkomst niet getekend met Terra Marique (combinatie Intermaris en Zeeman), maar uitsluitend met Zeeman. 

Holenkwartier1t Holenkwartier1t