Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 16 december

16-12-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Sterk collectief Zwaluwen’30 overwint Roda’46 in koud Leusden (1-5)

Zwaluwen ‘30 heeft een fantastische overwinning behaald op de nummer 2 van de ranglijst. In Leusden bij Roda ‘46 werd met maar liefst 1-5 gewonnen door doelpunten van Joey Papamelodias (2) en Joep Rive (3). Door deze verdiende uitoverwinning is Zwaluwen ‘30 gestegen naar de tweede plaats en doende om vertrekkend trainer Ron van der Gracht een prachtig afscheidscadeau te bezorgen aan het eind van het seizoen.

Zwaluwen’30 had tegen de nummer 2 van de ranglijst een prima spelopvatting uitgedokterd. Alle linies van het Hoornse team staken heel veel energie in het vroegtijdig opjagen van de tegenstander over het hele veld. Duidelijk was dat Roda’46 hier moeite mee had. Een vroege voorsprong (in de 2e minuut) voor Zwaluwen’30 hielp ook mee om Roda’46 het idee te geven dat er deze zaterdag weinig te halen viel. Joey Papamelodias zag dat de keeper van Roda’46 vrij ver voor zijn doel stond en plaatste de bal van ver onhoudbaar over hem heen in het doel voor de 0-1. Een lekker begin voor de Zwaluwen. Het initiatief bleef gedurende de 1e helft bij Zwaluwen’30. De enige kans voor Roda’46 was in de 20e minuut. Een vrije kopkans voor Roda’46 ging net over. In de 39e minuut mocht Gani Meholli doorgaan over rechts en een strakke, lage voorzet afgeven op spits Joep Rive, die prima voor zijn man komend de 0-2 liet aantekenen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld; Zwaluwen’30 bleef dominant en veroverde de bal in alle linies, waardoor mogelijkheden werden gecreëerd. In de 53e minuut onderschepte Joep Rive de bal aan de rechterkant, ging alleen door en schoot de bal op een prachtige manier in de linkerbovenhoek voor de 0-3. In de 60e minuut schoot Gani Meholli tegen de uitgekomen keeper op en zo ging deze kans verloren. In de 64e minuut was het 0-4. Joep Rive maakte het de verdediger zo moeilijk dat deze een terugspeelbal produceerde waardoor zijn eigen (grabbelende) keeper werd verrast en de bal in eigen doel werkte.

Roda’46 probeerde nog wat terug te doen; in de 69e minuut een schot net naast en in de 72e minuut een bal vanuit een moeilijke hoek op de linkerpaal bij Zwaluwen’30.

Tijd voor wat wissels bij Zwaluwen’30. In de 73e minuut kwam Thomas Schaap voor Ganni Meholli en in de 76e minuut Perry Vlasman voor Joep Rive, die onder applaus het veld mocht verlaten. Calvin den Boer verving in de 81e minuut Mukthar Suleiman.

Keeper Levie Rood krijgt in de 77e minuut geen hand achter de goed genomen vrije trap van Roda’46. Stand 1-4. Het laatste wapenfeit was voor Zwaluwen’30. Joey Papamelodias probeerde het weer van ver en verraste de keeper van Roda’46, die de bal door zijn handen zag gaan, waarmee de eindstand van 1-5 werd bereikt.

Opnieuw een prima overwinning van Zwaluwen’30 dat daarmee de 2e plaats inneemt met 20 punten uit 11 wedstrijden. Volgende week zaterdag gaat Zwaluwen’30 naar DHSC voor de 38 minuten die nog gespeeld dienen te worden na de gestaakte wedstrijd van 17 november jl. Zwaluwen’30 heeft een voorsprong van 0-1 maar DHSC mag beginnen met het nemen van een strafschop en tegen 10 Zwaluwen’30-spelers vanwege de 2e gele kaart gegeven aan Mukthar Suleiman.

Alle wedstrijden van zondag zijn vanwege de sneeuw afgelast.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s live gemist.