Initiatief lokale stichting brengt 50.000 euro op voor Pakistan

ingevoerd op 13-2-2006

Op dinsdag 14 februari overhandigt de Stichting SABR in aanwezigheid van burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen een cheque ter waarde van circa 50.000 euro aan de heer M.A. Ellahi, ambassadeur van Pakistan. Het is het resultaat van een inzamelingsactie die in Hoorn op touw is gezet na de aardbeving die Pakistan en India trof op 8 oktober 2005.
 
De aardbeving heeft aan een groot aantal mensen het leven gekost en er vielen veel gewonden. Meteen na de aardbeving is in Nederland een nationale inzamelingsactie gehouden voor de slachtoffers en de wederopbouw van beide landen. Ook lokaal zijn er verschillende inzamelingsacties gehouden. Zo is ook de Hoornse Stichting SABR na de aardbeving in actie gekomen.

De Stichting SABR, opgericht door de heer en mevrouw Samad uit Hoorn, werkt al vijf jaar samen met een hulpstichting in Pakistan. Via deze hulpstichting stuurt de Stichting SABR apparatuur voor fysiotherapeuten en ziekenhuizen vanuit Nederland naar Pakistan.
Meteen na het nieuws van de aardbeving, heeft de Stichting contact gezocht met de Hilversumse stichting De Wilde Ganzen, die ervaring heeft op dit gebied. Op verzoek van de Stichting SABR heeft de gemeenteraad van Hoorn op 15 november 2005 een bedrag van 30.000 euro beschikbaar gesteld: 10.000 euro op het nationale gironummer en 20.000 euro voor het initiatief van de Stichting SABR. Dit laatste bedrag is nog eens door de Stichting de Wilde Ganzen met 70 procent verhoogd. Dit geld zal gebruikt worden voor de wederopbouw van het lepracentrum in Balakot, Pakistan.