Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 23 december

23-12-2018

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Van de clubs uit de regio is alleen zaterdag een wedstrijd gespeeld. De zondagclubs uit de regio Hoorn kwamen niet in actie.

Zwaluwen’30 verspeelt voorsprong (0-1) in rest van de wedstrijd tegen DHSC (3-1)

In de rest van de gestaakte wedstrijd (nog 38 minuten met een voorsprong voor Zwaluwen’30 van 0-1) van 17 november jl. tegen DHSC in Utrecht heeft Zwaluwen’30 zaterdag de overwinning uit handen gegeven. Beginnend met 10 man aan Zwaluwen’30-zijde (Mukthar Suleiman had in november jl. 2 x geel gekregen) mocht

DHSC als eerste actie een strafschop nemen op het doel van keeper Tim Elmers van Zwaluwen’30. Deze strafschop werd onberispelijk ingeschoten, zodat de stand 1-1 was na 52 minuten.

DHSC begon zeer gemotiveerd en agressief aan het restant van de wedstrijd. Zwaluwen’30 moest alles in de strijd werpen om de Utrechters van zich af te houden.

In de 58e minuut een hoge bal in het strafschopgebied van Zwaluwen’30, welke met moeite, in 2 instanties, kon worden weggewerkt. In de 62e minuut een vrije trap voor DHSC, zo’n 10 meter buiten het 16-metergebied. Via het muurtje met Zwaluwen’30-spelers werd de lage bal zodanig van richting veranderd, dat deze onhoudbaar voor doelman Tim Elmers in het doel verdween. Een gelukkig doelpunt voor DHSC. Stand 2-1.

Zwaluwen’30 stond vanaf dat moment voor een hele moeilijke opgave; met 10 man proberen de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Jim Nelen kwam in de 65e minuut in het veld voor Thomas Schaap en laatste man (en aanvoerder) Ivo Rottiné werd naar de spits gedirigeerd. Achter werd er vanaf dat moment één tegen één gespeeld.

In de 72e minuut een vrije trap voor Zwaluwen’30 op een mooie plaats; deze werd net overgeschoten in twee instanties. In de 74e minuut moest Tim Elmers nog een bal met zijn voet wegwerken uit de doelmond. De definitieve beslissing viel in de 83e minuut. Een diepe bal op de spits van DHSC kon slechts onschadelijk worden gemaakt in het 16-metergebied door Jelle Huitema ten koste van een overtreding. Opnieuw ging de bal op de stip en werd de stand op 3-1 gebracht.

Een aandringend Zwaluwen’30 mocht nog enkele vrije trappen nemen op het doel van DHSC, maar met de wind in de rug werd het doel te hoog gezocht en zo ging deze wedstrijd uit als de bekende nachtkaars en verloor Zwaluwen’30 uiteindelijk deze inhaalwedstrijd met 3-1. In de stand op de ranglijst kwam niet veel verandering, behalve dat DHSC zich naast Zwaluwen’30 en nog twee andere teams op een gedeelde 2e plaats nestelde op 5 punten afstand van koploper ARC. Het verschil op de ranglijst tussen de nummers 2 t/m 5 en de nummer 9 is slechts 3 punten.

De eerstvolgende wedstrijd is op 19 januari a.s. aan de Berkhouterweg tegen Zuidvogels.

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s Live gemist.