Regenboogvlag op gemeentehuizen tegen Nashville-verklaring

Hoorn hijst de vlag tijdens nieuwjaarsreceptie

Meerdere gemeenten hijsen deze week de regenboogvlag op het stadhuis om afstand te nemen van de Nashville-verklaring. Hierin worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen. Gemeenten geven met het uithangen van de vlag een signaal tegen de verklaring.

Het begon met de gemeente Amsterdam die maandagmiddag de vlag uithing en twitterde: ‘Vandaag hijsen we de regenboogvlag om een statement te maken tegenover de Nashville-verklaring. In onze stad mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil.’ Arnhem en Utrecht volgden dit voorbeeld snel. In de gemeenten Coevorden en Hoorn werd de vlag gehesen tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Ook in onder meer Baarn, Brummen, Den Haag, Haarlem, Kaag en Brassem, Leiden, Lingewaard en Zaanstad  is de regenboogvlag deze week bij de stadhuizen uitgehangen. ‘De regenboogvlag wappert ook in Kaag en Braassem want ik ben burgemeester van alle inwoners, ongeacht geloof, geaardheid, huidskleur etc!’, twittert burgemeester Van der Velde. En zo komen er steeds meer gemeenten bij die signaal afgeven als reactie op het Nashville-convenant.

Hypocriet

Overigens wordt het hijsen van de vlag in Amsterdam, op social media naast een ‘mooi gebaar’ door velen ‘hypocriet’ genoemd, omdat de gemeente discriminatie en mishandeling van homoseksuelen en transgenders niet genoeg zou bestrijden.
 

Bron: Burgers, Gemeenten
Auteur: Laura Wennekes

Regenboogvlag Regenboogvlag