Alleen maar winnaars bij Westfriese sportverkiezingen in Het Park

13-01-2019

Vandaag vonden in schouwburg Het Park de Westfriese sportverkiezingen plaats. Het geheel vond plaats in een sfeervolle ambiance met een spectaculaire show met dans en gezang. Eregast was niemand minder dan Ronald de Boer, die zijn voetbalcarrière ooit begon bij de Zouaven uit Grootebroek en later onder andere voor Ajax en het Nederlands elftal heeft gespeeld. Tot de genodigden behoorden verder alle winnaars van de afgelopen 25 jaar. 

 

Gekozen werd uit de genomineerden in verschillende categorieën. Bij de sporttalenten waren dat Mike van Vugt (karten), Jordy van Workum (schaatsen) en Robin Duson (schaken). Bij de aangepaste sporters waren genomineerd Bas Takken (zwemmen), Megan Hollander en Caroline Groot (beiden badminton). De genomineerden voor sportcoach waren Dennis Lens (badminton HBV), Sander van Dijk  (Hovocubo zaalvoetbal) en Charles van Altena (Hollandia veldvoetbal). Voor de sportploeg werd gekozen uit de genomineerden WV West-Frisia (wielrennen), HBV (badminton) en Hovocubo (zaalvoetbal). Voor de sportvrouw werd gekozen uit Anna Sjoukje Runia (atletiek), Irene Schouten (schaatsen) en Nadine Visser (atletiek). Bij de mannen waren genomineerd Simon Schouten (schaatsen), Nicholas Heiner (zeilen) en Rob Hartog (motorrijden). 

 

De winnaars

De juryleden hebben hun uiteindelijke keuzes bepaald op basis van alle sportieve prestaties over 2018 tot en met begin december. Makkelijk hadden ze het niet, want vele regionale sporters leverden sport van hoog niveau in de verschillende takken van sport. Tijdens de bekendmaking van de genomineerden en de winnaars werd weer eens onderstreept dat het voor iedere sporter altijd weer een uitdaging is om tot een prestatie van niveau te komen en dat ook weer vast te houden. 

Bij de sportcoaches kwam Sander van Dijk als winnaar uit de koker. Tot sportploeg 2018 werd gekozen voor Hovocubo. Bij de aangepaste sporters kwam Caroline Groot als winnaar uit de bus. Het sporttalent van 2018 werd Jordy van Workum. Voordat de bekendmaking volgde van de sportvrouw en sportman van 2018 vond op het podium van de schouwburg eerst nog een eerbetoon plaats aan Ernesto Hoost, die samen met Ronald de Boer nog wat herinneringen ophaalde.

Tot sportvrouw 2018 werd gekozen voor Nadine Visser en tot sportman van het jaar werd gekozen voor Nicholas Heiner. 

 

Na afloop van de festiviteiten volgde een aangenaam verblijf in de foyer, waarbij de verschillende sporters de gelegenheid hadden om na te praten met wie dat wilde en op de foto te gaan. 

Sportploeg 2018 Sportploeg 2018
Sportverkiezing 2018 Sportverkiezing 2018