All-In tennist voor ouderen met dementie

14-01-2019

Tennisschool ALL-IN  heeft zijn nieuwe goede doel gevonden voor het Ferry Holster Benefiet toernooi . Alle tennissers van Hoorn en omstreken zullen zich gaan inzetten voor ouderen met dementie in Hoorn.

 

Het Ferry Holster ALL-IN Benefiet Toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement, in het Sportcentrum Hoorn, waarbij alle tennissers van Hoorn en omstreken zich inzetten voor een goed doel. Na de goede doelen: Girls First, KWF, Inloophuis Pisa, Hospice Dignitas en de voedselbank is het nu de beurt aan ouderen in Hoorn die lijden aan dementie.

 

“Elk jaar is het weer leuk om een goed doel te kiezen waar we ons voor gaan inzetten ” vertelt Joris Kleinloog, eigenaar van Tennisschool ALL-IN. “Dit jaar is de keuze voor ons gemaakt. Onze oudste tennisser dhr. Henk Groenewegen van 96 jaar deelde zijn droom met ons. Hij wil zich graag inzetten voor ouderen met dementie in Hoorn. In samenwerking met onze tennisschool en de Omring woonzorglocaties, Lindedael en de Hoge-Hop hebben we besloten om dit jaar geld in te zamelen voor een bijzonder dagje uit voor deze ouderen.

                                                                                                            

Het tennistoernooi

Op zaterdag 2 februari zullen alle tennissers zich inzetten tijdens het Ferry Holster Benefiet Tennistoernooi. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door lokale bedrijven die dit unieke evenement sponsoren. Tennissers uit de omgeving zullen op de baan strijden voor zoveel mogelijk games en daarna hun portemonnee trekken voor alle activiteiten met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor een super gezellige dagbesteding voor ouderen met dementie in Hoorn.

 

Over dementie

Mensen met dementie bevinden zich in de belevingswereld van hun kinderjaren tot ongeveer de leeftijd van 35 jaar. Door de ziekte is vooral het korte termijngeheugen beschadigd. Ook kan men niet meer organiseren en plannen. Dat maakt onzeker en geeft een gevoel van falen. Het is belangrijk om geen vragen te stellen over het heden: dit is te confronterend. Simpele vragen als ‘welke dag is het vandaag’ of ‘wat heb je gegeten’ zijn hersenbrekers. Neem de tijd dan komt er vanzelf een verhaal of reactie. Houvast en herkenning zijn van groot belang. Herinneringen van vroeger helpen hierbij. De levensgeschiedenis is ook een goede ondersteuning: wat voor werk heb je gedaan, wat was je hobby en hoe ben je opgegroeid, et cetera.


“Het is hartverwarmend om te zien dat (zorg)medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers zich inzetten om deze ouderen te helpen” aldus Joris Kleinloog. “Er zijn zo’n 200 ouderen met dementie in Hoorn en dat hebben wij ons eigenlijk nooit beseft. Wat zijn dat er veel! De impact op de familie is uiteraard enorm.”

 

Kleinschalig wonen

Bij Omring, bijvoorbeeld op de afdeling De Bomenwijk van Lindendael, wonen ouderen met dementie in een kleinschalige woongroep van gemiddeld 5 personen waarbij de thuissituatie zoveel mogelijk wordt benadert. Hier ervaren de ouderen het geluk van de gewone dingen in een gezamenlijke huishouden. Zo wordt een warme, veilige woonomgeving gecreëerd.

 

Locatie en tijd

Het Ferry Holster Toernooi wordt gehouden op de indoor tennisbanen van het Sportcentrum Hoorn.

Op zaterdag 2 februari om 18:30 uur zal het startschot klinken en rond 24:00 uur zal er bekend worden gemaakt hoeveel geld er is opgehaald.

Wil u meer informatie over het toernooi of wilt u als bedrijf iets betekenen, neem dan contact op met janwillem@tennisschoolall-in.nl (mailto:janwillem@tennisschoolall-in.nl) .

 

Henk Groenewegen, 96 jaar, in actie

Henk Groenewegen in actie Henk Groenewegen in actie