De Nationale Voorleesdagen komen eraan!

Kom, luister en geniet van de mooiste verhalen bij Bibliotheek Hoorn

Bibliotheek Hoorn viert de Nationale Voorleesdagen van woensdag 23 januari tot en met zondag 2 februari. Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er voor de allerkleinsten. Voorlezen is belangrijk, maar vooral heel erg leuk voor kinderen tussen 0 en 6 jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 2019 staat het prachtige prentenboek Een huis voor Harry van Leo Timmers centraal. In het verhaal gaat kater Harry liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

 

Het prentenboek Een huis voor Harry komt ook terug in allerlei activiteiten die je kunt bezoeken bij Bibliotheek Hoorn:

 

Alle vestigingen

Iedere dag voorlezen om 14.30 uur. Verder komt er op elke vestiging ‘een huis voor Harry’, dit worden kartonnen dozen die kinderen kunnen versieren en waar ze in kunnen spelen. En er kan in elke vestiging een ‘vermist poster’ gemaakt worden. Dit is een zelfstandige activiteit die de hele week doorloopt.

 

Centrale Bibliotheek | Wisselstraat

Zaterdag 26 januari, 11.15 uur: Lohr Lot van Sesamstraat leest voor uit ‘Een huis voor Harry’. Kaarten via www.bibliotheekhoorn.nl (http://www.bibliotheekhoorn.nl)

 

Kersenboogerd | Betje Wolfplein

Woensdag 23 januari, 14.30 uur: Voorleeskwartiertje i.s.m. de Dierenambulance. Vrije inloop.

Woensdag 30 januari, Voorleesvoorstelling door Julian Wijnsteen i.s.m. 1.hoorn, St. Netwerk, GGD NHN, van 10.00 – 11.30 uur en van 15.00 – 16.30 uur. Vrije inloop.

 

Risdam | Huesmolen

Woensdag 30 januari, 14.30 uur: Voorleeskwartiertje i.s.m. de Dierenambulance. Vrije inloop.

 

Voorlezen heeft positieve effecten op kinderen: voorlezen maakt je leuker, want je leert nieuwe werelden kennen door de voorgelezen verhalen. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Kindjes tussen 0 en 6 jaar die nog geen lid zijn van Bibliotheek Hoorn, krijgen tijdens de Nationale Voorleesdagen een lief poppetje van Harry de poes. Lidmaatschap tot 18 jaar is bovendien gratis en lid worden tijdens de Voorleesdagen is extra leuk!

De Bibliotheek De Bibliotheek
Een huis voor Harry Een huis voor Harry
Lot Lohr Lot Lohr