Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 20 januari

20-01-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over o.a. het schaatsen en wielrennen.

Onmachtig Zwaluwen’30 verliest thuis van De Zuidvogels (0-3)

Het gevoel vooraf was goed bij de hervatting van de competitie voor Zwaluwen’30. Een gedeelde 2e plaats met perspectief op meer. Het kwam er echter totaal niet uit tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst. Als het al had moeten gebeuren dan was het in de eerste helft; Mukthar Suleiman mocht tweemaal aanleggen vanuit een mooie positie maar in beide gevallen schoot hij te gehaast de bal langs de verkeerde kant van de paal in de 27e en de 35e minuut van de wedstrijd.

De eerste mogelijkheid was in de 14e minuut voor een fel en verbeten spelend Zuidvogels; scheidsrechter Barrales beoordeelde een opgeraapte bal van doelman Tim Elmers als terugspeelbal en dus mocht Zuidvogels aanleggen voor een vrije (indirecte) trap van binnen het strafschopgebied. De bal werd tot corner verwerkt en bij deze corner was het geluk Zwaluwen’30 nog goed gezind. Via de onderkant van de lat vloog de goed ingeschoten bal het veld weer in. Halverwege de 1e helft werd een goede aanval van Zwaluwen’30 ten onrechte teruggefloten door de scheidsrechter, mede door het ten onrechte gegeven vlagsignaal van de Zuidvogels-assistent aan de zijlijn.

Vlag voor de rust (44e minuut) mag Westfries Pieter Koopman van Zuidvogels ongehinderd van dichtbij de 0-1 aantekenen. Voor Zuidvogels een doelpunt op een goed moment en een harde dreun voor Zwaluwen’30.

De 2e helft gaf een verbeten Zuidvogels te zien en een Zwaluwen’30 dat meer en meer tegen zichzelf speelde. Te weinig ballen kwamen aan en de aanvallers werden te weinig in stelling gebracht. Zuidvogels bleef relatief gemakkelijk overeind. Een steekbal in de 62e minuut werd net naast geschoten door Zwaluwen’30 en keeper Elmers moest een minuut later redding brengen met zijn voet bij een laag ingeschoten bal door Zuidvogels. Zwaluwen’30 wisselde daarop middenvelders voor aanvallers. Thomas Schaap kwam voor Joey Papamelodias (61e minuut) en Thomas Hand voor Jouke Huitema (65e minuut). Een minuut later (66e minuut) mocht een speler van Zuidvogels het veld verlaten i.v.m. het ontvangen van 2 gele kaarten achter elkaar voor o.a. het wegtrappen van de bal. Het veranderde niet veel aan de speelwijze van Zuidvogels en een nog steeds onmachtig Zwaluwen’30. Zuidvogels bleef gemakkelijk overeind en vertraagde waar zij konden vertragen. Een geïrriteerd Zwaluwen’30 kwam niet verder dan veel balbezit en weinig tot geen mogelijkheden.

In de 72e minuut kwam Jim Nelen nog voor Yannick Kuijpers in het veld, maar ook hij kon het verschil niet maken. De 90e minuut stond al op het scorebord toen Zuidvogels nog eens mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Langs de muur en langs keeper Tim Elmers vloog de bal in het net (0-2). Het werd zelfs nog 0-3 voor het tiental van Zuidvogels; keeper Elmers was ver uit zijn doel gekomen om een diepe bal te onderscheppen. De bal kwam op de middenlijn in het bezit van oud-Zwaluwen’30-speler Jermain Heldoorn en deze bedacht zich geen moment en stuurde de bal met een hoge trap richting het lege doel van Zwaluwen’30 voor de 0-3 in de 93e minuut.

Al met al een slechte herstart van Zwaluwen’30 in de 1e wedstrijd na de winterstop.

Grasshoppers - SEW 3-0

In de strijd om een der topposities in de 3e klasse diende de ploeg uit Nibbixwoud af te trappen op het complex van de Grasshoppers in Hoogwoud. Scheidsrechter vandaag was de heer Smit.

De gehele eerste helft had de thuisploeg het overwicht, maar de rust dreigde gehaald te worden met een 0-0 stand. In de extra toegekende minuten scoorde Grasshoppers toch. Jim Roodhof slaagde er in de 48e minuut in om het net te vinden, waarna vrijwel direct kon worden afgefloten voor de rust.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij wel duidelijk werd dat de mannen uit Nibbixwoud zonder punten naar huis zouden terugkeren. In de 70e minuut maakte Thomas Groot de 2-0. Jelle Kalverin kwam vervolgens in het veld voor Jan Karsten. Een onmachtig SEW speelde onsamenhangend en de frustraties kwamen tot uiting in veel commentaar op de leiding. Tweemaal geel voor Enzo Renon betekende wegzending met rood. In de 90e minuut zorgde Steven De Boer met een keihard schot voor de volkomen verdiende eindstand van 3-0.

De Blokkers - Hollandia T

In de 3e klasse A trad De Blokkers in eigen huis in het strijdperk tegen Hollandia Tuitjenhorn. Halverwege de eerste helft wist Hollandia T tot een doelpunt te komen, doch dat werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 34e minuut kwam het wel tot een regulier doelpunt. Barry Regah scoorde de 1-0, wat tevens de ruststand werd. In de tweede helft duurde het lang voordat De Blokkers de stand gelijk kon trekken. Dat gebeurde pas in de 72e minuut door een doelpunt van Koen Hollenberg. Daarna traden wat irritaties op, hetgeen uitmondde in een wedstrijdstaking in de 78e minuut. Daaraan voorafgaand was onenigheid ontstaan tussen trainer Schouten en de grensrechter. Na een onderbreking van ruim 10 minuten betraden de beide teams het veld weer nadat de scheidsrechter de beide kemphanen ernstig had toegesproken. In de 89e minuut scoorde René Wever de bevrijdende 2-1. Het had zelfs nog 3-1 kunnen worden als Jasper Dennis de toegekende penalty had benut, maar daarin slaagde hij niet.

Dynamo - HSV Sport 3-1

Koploper Dynamo uit Ursem ontving vandaag het iets lager geklasseerde HSV Sport. Tot veler verrassing kwam de ploeg uit Hoorn op een 0-1 voorsprong door een fraai goal van Nikson Bruinsma. Pal voor rust kwam Dynamo op gelijke hoogte door een doelpunt Mike Van der Velden. In de tweede helft breidde Dynamo gedecideerd tot tweemaal toe de score uit, waarmee de eindstand van 3-1 werd bereikt.

De wedstrijden van Hollandia, Always Forward en Westfriezen waren door de weersomstandigheden afgelast.

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe´s ’LIVE GEMIST’. Vanwege verhuizing naar een nieuwe locatie is de AM zender op 828 kHz tijdelijk buiten gebruik.