Theaterweekend in Het Park: Theater voor een tientje

21-01-2019

Schouwburg Het Park doet voor het vierde jaar mee aan het Nationaal Theaterweekend. Na de succesvolle edities met onder andere ‘Opvliegers’, ‘De Gelaarsde Kat van het Efteling Theater’, ‘Ton Kas’ en ‘The Full Monty’, staan dit jaar vier splinternieuwe voorstellingen voor slechts € 10* op het programma.

 

Cocktails en Guilty Pleasures
Dit jaar staat het Theaterweekend bij Schouwburg Het Park in het teken van guilty pleasures. Het bekende concept van Powervrouwen trapt op vrijdag het weekend af met de voorstelling ‘Guilty Pleasures’ en op zaterdagavond is er in de Othellozaal een ‘Guilty Pleasures Sing-a-Long’. Directeur Roel Vente: “Dat wordt een groot feest waarbij de tribune uit de Othellozaal verwijderd wordt en de bar de zaal in wordt gereden. Artiesten uit de regio zingen de beste foute hits waarbij het publiek dankzij de boventiteling uit volle borst kan meezingen. En om in de stemming te komen, is er op zaterdagavond voorafgaande ook een workshop cocktails maken, verzorgd door Barplanet.”

 

Voor ieder wat wils

Verder komt vrijdag ‘Freek de Jonge-Light’ ofwel Thijs van de Meeberg naar de schouwburg. Zaterdag staat tegenover de foute songs in de Othellozaal de spetterende soulshow ‘It’s a Man’s World’ in de Hamletzaal. Hierbij brengen De Legends prachtige ode aan de grootste soulzangers aller tijden brengen zoals James Brown en Stevie wonder. Natuurlijk wordt er ook aan de jongste theaterbezoekers gedacht: zondag is een complete kidsmiddag rondom de voorstelling ‘Geeft Niks!’. Kinderen kunnen voorafgaande aan de voorstelling knutselen, cupcakes versieren én leuke prijzen winnen met een speurtocht. Vente: “Zo biedt het Theaterweekend voor ieder wat wils”.

 

Theater aan de ontbijttafel
Dit jaar willen de theaters laten zien dat theater dichterbij is dan men denkt. Vente vertelt: “Voor een mooie voorstelling hoeft het publiek niet helemaal naar Amsterdam, maar kan het ook in de eigen stad of regio terecht! Daarnaast zijn er ook vele kleinere theaters en dorpshuizen waar u terecht kunt voor een bezoek aan (amateur)podiumkunsten.”

 

 “Maar theater gebeurt ook dagelijks overal om ons heen. Gewoon aan de ontbijttafel, tijdens het wachten op de bus, op kantoor: overal gebeurt van alles wat aan het lachen maakt, ontroert of aan het denken zet,” aldus Vente.

 

Voorstellingen voor € 10*
Kaarten voor het Theaterweekend zijn te koop via www.hetpark.nl. Voor de voorstellingen betaalt het publiek dit weekend een speciale theaterweekendprijs van € 10* per kaart. Vente: “Zo kan heel West-Friesland genieten theater!”

 

*Let op: kaartenprijs exclusief reserveringskosten en consumptie.

Parkschouwburg Parkschouwburg