Gastvrije Horinezen gezocht voor ontvangst cruisegasten

21-01-2019

Gastvrije Horinezen zijn meer dan welkom om zich aan te melden als huisadres voor riviercruise gasten die in het voorjaar 2019 weer naar Hoorn komen. De toeristen komen hoofdzakelijk uit Canada, Amerika, Australië en Engeland en komen naar Hoorn als onderdeel van een tiendaagse tulpencruise. Hoorn werd de afgelopen jaren veelal betiteld als ‘highlight of the cruise’ bestemming.
 

Het gaat in totaal om ca. 6.000 toeristen die naar Hoorn komen. De organisator van deze unieke huisbezoeken is Hoorn Events. Hoorn Events zoekt voor de diverse aankomsten nog adressen/locaties waarvan de huiseigenaren het leuk vinden om groepjes toeristen te ontvangen.


Wegens succes herhaald

Voor het achtste jaar organiseert Hoorn Events, onderdeel van Events Holland, deze ontvangsten voor de rederijen. Er wordt teruggevallen op tientallen reeds  aangemelde adressen die bereid zijn om gasten te ontvangen, maar er is nog plek voor een aantal adressen om te zorgen dat de planning volledig kan worden gemaakt. Er zijn 31 aankomstdata in 2019, waarvan 18 maart 2019 de eerste en 9 mei 2019 de laatste is. Er wordt gezocht naar adressen in de haven, het centrum of rondom de Koepoortsweg.

 

Unieke culturele connectie tussen toerist en inwoners

De service is volgens Hoorn Events en de betreffende rederij uniek in West-Europa. Volgens directeur Rob van Loon beschouwen veel van de toeristen het uurtje huisbezoek bij de Hoornse inwoners zonder meer als één van de hoogtepunten van hun cruise. Hoorn wordt aangedaan als onderdeel van de Tulip and Windmill Cruise. De cruisegasten vinden Hoorn geweldig vanwege de  compacte binnenstad, de prachtige historische haven en het veelvoud aan monumenten, maar vooral ook vanwege de gastvrijheid van de inwoners.
 

De bewoners die in de ochtend een groepje van gemiddeld 8 cruisegasten ontvangen, krijgen een kleine vergoeding per persoon. Sommige gastheren en gastvrouwen onderhouden nog steeds contact met de mensen die ooit op bezoek kwamen. Een aantal adressen heeft inmiddels door de jaren heen een dik gastenboek met ervaringen opgebouwd waar ze nog regelmatig met plezier naar terugkijken.

Ook Ellis Bosch kan daarover meepraten. Zij en haar echtgenoot Danny zijn in hun fraaie woning aan de Zon, vanaf het begin van de partij. Ellis licht toe: “Ook wij hebben nog steeds contact met verschillende Amerikanen die hier geweest zijn. Niet heel intensief hoor, maar af en toe een berichtje. Een kerstkaartje of een mail, met een foto of een bedankje.” Ze vervolgt: “Eén stel stuurt elk jaar nog een kerstkaart. Ik heb een gastenboek vol enthousiaste kreten als ‘terrific” en ‘highlight” en ik vraag de bezoekers ook hun naam op te schrijven op een groot formaat landkaart, nabij hun woonplaats. Dat levert de wetenschap op dat veel van de cruisepassagiers uit Amerikaanse kustgebieden blijken te komen.

 

Informatieavond maandag 11 februari 2019, opgave tot 20 februari 2019

Bewoners in Hoorn die nog twijfelen over de bezoeken thuis kunnen zich dit jaar voor het eerst aanmelden voor een informatieavond. Deze zal plaatsvinden op maandagavond 11 februari 2019. Indien u geïnteresseerd bent en graag aanwezig wil zijn tijdens deze bijeenkomst, reageer dan voor 31 januari 2019 naar jeroen@eventsholland.nl (mailto:jeroen@eventsholland.nl). 

De eerste schepen arriveren op maandag  18 maart 2019. Hoorn Events is voor deze data nog op zoek naar ongeveer 10 a 15 adressen. De organisatie vraagt belangstellenden om zo spoedig mogelijk, liefst voor 20 februari 2019, contact op te nemen met Jeroen Meissen van Events Holland via 0229-216527 of jeroen@eventsholland.nl (mailto:jeroen@eventsholland.nl).

Events Holland Events Holland